Adana'daki Cinayet Davası

İki grup arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgayla ilgili 2’si tutuklu 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana’da iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgayla ilgili 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Fırat Ava ve Mehmet Fincan, tutuksuz sanıklar Yakup Elçi ve Şahin Yavuz ile avukatları katıldı. Öldürülen İzzet Yalçın'ın annesi Sacide Yalçın ve ağabeyi Mehmet Yalçın’ın da takip ettiği duruşmada sanıkların savunmaları alındı.

Emniyetteki sorgusunda cinayeti kendisinin işlediğini belirten ve müebbet hapis istemiyle yargılanan Fırat Ava, mahkemedeki ifadesinde ise korktuğu için suçu üstlendiğini, cinayet suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Motosikletle giderken arkasından birinin küfür ettiğini anlatan Ava, dönüp kendisine küfreden kişiye 'Neden küfrettin' dedikten sonra bir kez vurduğunu söyledi.

Daha sonra yaşanan olayla ilgili bir grubun geldiğini ve aralarındaki sorunu çözdüklerini ifade eden Ava, daha sonra ise ölen kişinin gelip kendisine küfrettiğini ileri sürdü.

Ava, bunun üzerine kavga çıktığını ancak İzzet’e kimin vurduğunu görmediğini savundu.

Olaydan sonra Yakup Elçi'nin ağabeyinin suçu üstlenmesini isteyerek, 'Kardeşim senin için adam vurdu, suçu üstleneceksin' dediğini iddia eden Ava, 'Ben de korkumdan kabul ettim. Olay sırasında Yakup’un elinde bıçağı görmemiştim. Yanına gittiğimde elinde bıçak vardı. Yakup’un ağabeyi, elimi kesmemi istedi, savunma yaparken karşı taraftan birinin beni bıçakladığını söyleyecektim. Cihan elimi kesti.' dedi.

Müebbet hapsi istenen sanık Mehmet Fincan da diğer sanık Ava’nın samimi itirafta bulunduğunu, asıl suçluyu ortaya çıkardığını öne sürdü.

Yakup’un elinde bıçak gördüğünü ifade eden Fincan, 'Olay sonrası Yakup ağabeyine olayı anlatırken bıçağı İzzet’in bacağına saplamak isterken kalbine isabet ettiğini söyledi. Ağabeyi de kavganın Fırat’ın kavgası olduğu için suçu Fırat’ın üstlenmesini istedi. Fırat da üstlendi.' diye konuştu.

Tutuksuz sanık Yakup Elçi ise olayla ilgisinin ve alakasının olmadığını, iftiraya uğradığını bildirdi.

Ava'nın uyuşturucu yüzünden kavga ettiğini ve sesler üzerine olay yerine gittiğini ifade eden Elçi, şöyle devam etti:

'Fırat ile İzzet tartışıyordu. Birbirlerine girdi. Mehmet Fincan koşarak gelip elini beline attı. İzzet birden yere yığıldı. Ben İzzet’e 3-4 metre uzaktaydım. Olay sırasında bıçak görmedim. Ancak, olaydan sonra gittiğimiz yerde Mehmet bıçağı otluk yere attı. Bana iftira atıyorlar. Ben suçlu olsam neden başta söylemediler.'

Şahin Yavuz da bıçaklama olayını görmediğini söyledi.

Tanıkların da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Gülbahçe Mahallesi’nde 29 Nisan'da iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanan İzzet Yalçın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA