5 Yıl Önce İlik Nakli Olan Gençlerin Vefası

Samsun’da 5 yıl önce ilik nakli olarak sağlığına kavuşan iki Adanalı genç, tekrar Samsun’a gelerek tedavileri boyunca kendilerine kucak açan ailelere ve lösemi derneğine teşekkür ettiler.

5 Yıl Önce İlik Nakli Olan Gençlerin Vefası
Akdeniz anemisi hastalığıyla 5 yıl önce Samsun’a gelen Adanalı Barış ve Atakan, başarılı bir şekilde ilik nakli olarak memleketleri Adana’ya döndüler. Tedavileri boyunca Samsun’da kendilerine yardımcı olan Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği’ni(LÖSAM), doktorları ve yardımcı aileleri ziyaret ettiler. Hasta olarak ilk kez geldikleri Samsun’a ikince kez iyileşmiş olarak gelen Barış ve Atakan’ın mutluluğu görülmeye değer.

Küçük: "Hüzünlü geldik, hayat dolu olarak geri döndük"

3 yaşında Akdeniz anemisi teşhisi konulan 18 yaşındaki Barış Küçük, "10 yıl Adana’da tedavi gördüm. İlik nakli konusunda Samsun’da iyi hastaneler iyi doktorlar olduğunu öğrendim. Ondan sonra Samsun’a geldim. Samsun’da 3 ay gibi bir süre tedavi gördüm. İyileşip Adana’ya döndüm. Aradan 5 yıl geçti ve arkadaşım Atakan’la birlikte LÖSAM’ı, doktorlarımızı ve bizlere her konuda yardımcı olan Kenan Öztürk ve Ayşegül öztürk’ü ziyarete geldik. Samsun şehri ve insanları çok iyi. Samsun’u çok sevdik. Üniversiteyi kazanabilirsem Samsun’da okumayı ve burada yaşamayı düşünüyorum. Buraya 5 yıl önce hüzünlü bir şekilde geldik fakat hayat dolu olarak geri döndük" diye konuştu.



Güvercin: "Onlar sayesinde birçok zorluğun üstesinden gelmeyi başardık"

10 aylıkken Akdeniz anemisi teşhisi konulan 21 yaşındaki Atakan Güvercin, "Ben de 10 yıl Adana’da tedavi gördüm. Samsun’da ilik nakli konusunda bazı doktorları tavsiye ettiler. Daha sonra Adana’daki her şeyimizi bırakıp Samsun’a geldik. Tedavi sürecim yaklaşık 1 yıl sürdü. Tedavi sonrasında tamamen iyileştim. Aile ziyaretleri sayesinde Kenan ve Ayşegül Öztürk’ü tanıdık. Onlar sayesinde birçok zorluğun üstesinden gelmeyi başardık. Samsun halkından Allah razı olsun. Samsun şehrini çok sevdim. Samsun’da bir iş bulup burada çalışıp burada yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.



Öztürk: "10 yıldır sürdürdüğümüz bir proje"

İlik nakli konusunda Samsun’un başarılı bir olduğunu belirten LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, "Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a tedavi olmaya geliyorlar. Bu insanlara destek olmak ve onların yüklerini hafifletmek için LÖSAM olarak bizim 10 yıldır sürdürdüğümüz bir projemiz var. Proje kapsamında biz burada tedavi gören ailelere destek olmak, onları yalnız bırakmamak için ziyaretler düzenliyoruz. Biz bu projeyle hem aileleri yalnız bırakmıyoruz hem de sosyal sorumluluk almış oluyoruz. Buradan tedavi olup giden aileler bizi unutmuyor ve sürekli iletişim halinde oluyoruz. Böylelikle bu konuda bilinçli insan sayısını da artırmış oluyoruz. Burada bir Türkiye kucaklaşması yaşanıyor aslında. Geçen yıl buradan iyileşip gitmiş Ağrılı bir gencimiz bizi ziyarete geldi. Bugün ise 5 yıl önce Samsun’da tedavi görmüş Adanalı iki çocuğumuz bize ziyarete geldi. Bu da gösteriyor ki biz büyük bir aile oluyoruz ve projemizin meyvelerini topluyoruz. 3-4 gün burada misafirimiz olacaklar. Tedavi oldukları doktorlarını ziyaret edecekler" dedi.

Kaynak: İHA