YIL-MEK'ten Kurban Kesim Kursu

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) tarafından açılan kurban kesim kursu sona erdi.

YIL-MEK'ten Kurban Kesim Kursu
Kurban bayramında kazaların asgariye indirilmesi ve kesimlerin daha sağlıklı yapılabilmesi için açılan kurs ilgi gördü. Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen kursta kurban kesmek isteyenler, teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirildi. Kursiyerler 32 saat süren eğitimlerde kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler konusunda da bilgilendirildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kurban bayramlarında elini kesen, yaralanan vatandaşlarımıza rastlıyoruz. Acemiliklerin önüne geçmek, kurban bayramında yaşanacak kazaları önlemek için bu kursu açtık. Kursumuz teorik ve pratik olmak üzere 32 saat sürdü. Her aşamada yapılması gerekenler uzman kasaplar ve veterinerler tarafından kursiyerlere uygulamalı gösterildi. Vatandaşlarımız aldıkları eğitim ile inşallah kurbanlarını güzel bir şekilde kazasız belasız keserler” diye konuştu.

Kesim merkezlerinde kötü görüntü ve çevre kirliliğinin yaşanmaması için alınacak tedbirler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “İlaçlama ekiplerimiz de ilaçlama işlemlerine Kurban Bayramı sonrası da devam edecek. Bunun dışında kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmeyecek. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum. Kurban bayramı ve öncesinde ekiplerimiz sürekli teyakkuz halinde olacak ve vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlayacak. Kurban satış bölgelerinde yaşanacak alışverişlerde özellikle sahte para dolandırıcılığı konusunda hemşerilerimiz daha dikkatli olsunlar, şüphelendikleri durumlarda kamu kurumlarından yardım alsınlar. Ayrıca, hemşerilerimiz 7/24 hizmet veren 444 16 02 numaralı Çağır Merkezi’mizden yardım alabilirler” ifadelerini kullandı.

Kurban kesim yerleri

Yıldırım Belediyesi’nin kurban kesim yerleri şöyle: Kasaplar Odası Mezbahası (Satış ve kesim yeri), Demetevler Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), 75. Yıl Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Vatan Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Bağlaraltı Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), Siteler Mahallesi Pazaryeri (Cuma Pazarı), Mimar Sinan Mahallesi Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Zümrütevler Mahallesi Pazaryeri (Salı Pazarı), Arabayatağı Mahallesi Pazaryeri (Cumartesi Pazarı), Karapınar Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), Değirmenlikızık Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), 152 Evler Mahallesi Kesim Yeri (152 Evler Muhtarlığı önü), Sıracevizler Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Perşembe Pazarı), Yavuz Selim Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Temenyeri Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Yiğitler Pazaryeri (Pazar pazarı).
Kaynak: İHA