Yaşlı Çift Müteahhit Kurbanı

İçel’de yaşayan yaşlı bir çift, evlerinin bulunduğu arsa için anlaştığı müteahhidin evlerini yapmaması sonucunda zor günler yaşıyor. Bürhan Akçaber, "Müteahhit oradaki evlerin hepsini yıktı. Bize de evinizi yapana kadar siz kiraya çıkın parasını biz vereceğiz dediler. 7 aylık kira parasını verdiler ama artık vermeyeceğiz diyorlar. Hem oturduğumuz evi yıktılar hem kiramızı vermiyorlar hem de yıktıkları yere ev yapmıyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Yaşlı Çift Müteahhit Kurbanı
İçel’de yaşayan 75 yaşındaki Bürhan ile 72 yaşındaki Saniye Akçaber çifti, bu yılın ocak ayında bir müteahhit ile anlaştı. Müteahhit yaşlı çifte evlerini terk etmelerini, evleri yapılana kadar kirada oturmalarını ve kira parasının kendisi tarafından ödeneceğini söyledi.

Bunun üzerine yaşlı çift de kiraya çıkarak, oturmaya başladı.

Müteahhit ise yaşlı çiftin evini yıktı ancak ev yapımına başlamadı. Yaşlı çift müteahhidin artık kirayı da ödemeyeceğini, o yüzden zor durumda kaldıklarını iddia etti.

"Hem hazır evimizi yıktılar hem kiramızı vermiyorlar hem de yeni ev yapmıyorlar"

Başlarından geçen olayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bürhan Akçaber, 1 yıl önce müteahhidin kendilerinin yanına gelerek arsayı kendilerine vermesi için teklifte bulunduğunu söyledi.

Oturdukları yerde eşinin kardeşlerine de ait 5 evin olduğunu kaydeden Akçaber, "Müteahhit kaynımla da görüşmüş. Zaten orada bir tek biz oturuyorduk. Diğer evlerden eşimin kardeşleri çoktan taşınmıştı. Evler kullanılmaz hale gelmişti. Biz de olur veririz dedik. Eşimin vekaleti vardı emlakçıda. Müteahhide gidip emlakçı ile konuşup, anlaşmışlar. Bunlar aralarında sözleşme yapmışlar. Bize arkadan 2 daire vereceklerdi. Sözleşmeyi yaptıktan sonra geldiler bize, evi boşaltmamızı söylediler. Ayrıca ev bitene kadar bize kiramızı vereceklerini, bir eve taşınmamızı söylediler. Ondan sonra biz şimdi kirada oturduğumuz eve taşındık ve 7 aylık kirayı verdiler. Şimdi ise hem eski evimizi yıktılar, orayı dümdüz ettiler ev yapmıyorlar hem de şimdi kiramızı ödemeyeceklerini söylüyor. Tapuda pürüz çıktığını, sorunu çözmeye çalıştıklarını söylüyorlar. Eğer sorun çözemezsek burayı yapamayız diyorlar. Yani hem hazır evimizi yıktılar hemde kiramızı vermiyorlar" diye konuştu.



"Yetkililer duruma el atsın. Perişan haldeyiz"

Şu anda çok mağdur duruma düştüklerini vurgulayan Akçaber, "Evlerimizi hep yıktılar, bir arsa şekline getirdiler. Biz şu anda kirada oturuyoruz. Biz rahatça eski evimizde oturuyorduk. Adamlar geldi polis getiririz, elektriğinizi, suyunuzu keseriz diyerek bizi oradan çıkardı. Kendi geldi burayı tuttu. 7 aylık kirayı verdi ama artık yok diyor. 7 aydır evimizi yapmadığı gibi şimdi gelmiş diyor ki sizlere 15-20’şer bin lira vereyim, hisselerinizi bana verin diyor. Halbuki orada hanım ve kardeşlerine kişi başı 60-70 bin düşüyor. Biz de tabi o parayı almıyoruz. Yetkililerin yardımını bekliyoruz. Benim engelli raporum var. Eşim zaten çalışamıyor. Perişan haldeyiz. Yiyecek, giyecek ihtiyacımızı bile eş, dost, komşular karşılıyor. Özellikle devlet büyüklerimiz bu konuya el atsınlar. Ya bu müteahhidin oraya ev yapmasını sağlasınlar ya bizim kiramızı vermesini sağlasınlar ya da orası zaten bizim arsamız. Allah rızası için eski evimiz gibi 1 odalı bize bir ev yapsınlar yeter. Başka bir şey istemiyoruz. Bu 7 ayda çok sıkıntılar çektik, halen çekiyoruz. Bayramdan sonra da zaten gerekli mercilere şikayette bulunacağım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA