Vali Salim Demir'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Uşak Valisi Salim Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Vali Salim Demir'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Vali Demir, mesajında; "Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk Milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin dosta düşmana ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin Ordusuyla bütünleştiği, elinde avucunda ne varsa bu yolda bağışladığı dahası gözünü bile kırpmadan canını vatanı uğruna feda ettiği bir mücadelenin neticesidir.

Bu sebepledir ki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ardından kazanılan 30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin en müstesna günlerindendir. Bu zaferle şanlı bayrağımız masmavi göğümüzde dalgalanmaya devam etmiş, ezanımız dinmemiş, bedenimiz de ruhumuz da asla esaret altında kalmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolda büyük bir dönüm noktası olan bu büyük zafer, Türk Milletinin en çaresiz zamanlarda bile en büyük güçlükleri aşabileceğinin göstergesidir. Devrin en donanımlı emperyalist ordularının dört bir cepheden amansızca saldırdığı bu mücadelede isimsiz kahramanlar, kadınıyla erkeğiyle herkes birer Mehmetçik olmuş, mukaddes değerleri uğruna iman dolu göğsünü siper etmiştir.

İşte 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve bu milletin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına kasteden hainlere verilen cevap da bundan 95 yıl önce Kurtuluş Savaşındaki gibi bir milletin adeta yeniden dirilişi ve şahlanışını gösterecek bir kahramanlık destanıdır.

Dünyada da eşi benzeri olmayan bu şanlı harekette 15 Temmuz gecesi, hangi kökenden, hangi meşrepten, hangi siyasi görüşten olursa olsun Türk Milletinin, 79 milyonun tamamı, tarihi bir imtihanı alnının akıyla vermiştir. Darbeciler ne kadar vicdansız, ne kadar ahlaksız, ne kadar cani ise, milletimiz o derece asil, o derece dirayetli, o derece cesur, o derece kararlı bir tavır içinde olmuştur. İstiklalini ve istikbalini dünyanın en modern silahlarıyla üzerlerine gelen darbecilere teslim etmeyen bu millet, Allah’tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmemiştir. Türk Milleti o gece, kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır.

Bin yıldır bu topraklarda hakimiyet ve bağımsızlığını sürdüren Müslüman Türk Milletine yapılan saldırıların sonu gelmeyecek haçlı zihniyeti ve onların yerli işbirlikçileri ihanetlerinden vazgeçmeyecektir. Ancak şu da bilinmelidir ki birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü kaybetmediğimiz sürece, şehit kanlarıyla sulanan ve bize vatan olan bu toprakları canımızdan aziz bilip saldırı ne zaman ve nereden gelirse gelsin püskürtecek güç ve cesarete sahibiz.

30 Ağustos 1922’de yazılan destan gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde yeniden yazılan bu destan aziz milletimizin gücünü ve kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor bu vesilesiyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Canlarını bu vatan için dün olduğu gibi bugün de vermekten kaçınmayan aziz milletimize ve onun kahraman evlatlarına saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA