Uzmanlardan Kurban Uyarısı Açıklaması Kurban Kazalarına Kurban Gitmeyin

Türkiye’de kurban bayramlarında en çok yaşanan kazaların başında gelen kurban kazalarına karşı kurban keseceklerin dikkatli olmaları istendi. Özellikle kurbanın kesilmesi ve derisinin soyulması ve ayıklanması sırasında yaşanan kazaların dikkatsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklandığını belirten Ege Hayat OSGB İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Can Yamaç, kurban kazalarına dikkat çekti. Yamaç, “Asıl işi kasaplık olmayan ve yılda bir kez hayvan kesen kişiler hiç olmazsa kurban öncesi uygun kesim şekilleri ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirici videoları izlesin” dedi.

Uzmanlardan Kurban Uyarısı Açıklaması Kurban Kazalarına Kurban Gitmeyin
Kurban ve kasaplık konusunda ehil olmayan kişilerin kurbanlarını ehil olan kişilere kestirmelerini tavsiye eden İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Can Yamaç, “Maalesef kurbandan kurbana eline bıçağı alıp kasaplık yapmak isteyenler kendilerini ve çevresindeki kişileri yaralayabiliyor. Bunun yanında kurban kazalarında bıçakla kesi kadar kurban edilecek hayvanların uygun şekilde ayaklarının bağlanmamasından kaynaklı kazalar da yaşanıyor. Artık günümüzde teknoloji gelişti. Kurban bayramı öncesi kurban kesecek olan vatandaşlar hiç değilse internetten uygun kesim şekilleri ile ilgili görüntüleri izlemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“İş gözlüğü ve koruyucu eldiveni ihmal etmeyin”

Her işte olduğu gibi kurbanda alınması gereken bazı tedbirlerin olduğunu ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Can Yamaç, “İş güvenliği konusunda kurbanda çelik eldiven ve koruyucu gözlüğü kesinlikle tavsiye ediyoruz. Özellikle kemik kırımı sırasında köze kemik kıymığı sıçraması vakası oldukça sık karşılaşılan bir durum. Bu nedenle kemik kırarken koruyucu gözlük takmayı da ihmal etmeyin” diye konuştu.

Kaynak: İHA