Trafik Kazalarının Önlenmesi İçin Demetimler Artırıldı

Eskişehir Valisi Çakacak: 'Ramazan Bayramı'nda alınan yoğun trafik tedbirlerindeki istatistiklere baktığımızda bayram boyunca ölümlü kazalar yüzde 36 azaldı. Alınan ciddi önlemlerle bu oranı daha da artırmak istiyoruz'

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı'nda alınan yoğun trafik tedbirleriyle ölümlü kazaların yüzde 36 oranında azaldığını, bu oranı Kurban Bayramı'nda alınan ciddi tedbirlerle daha da artırmak istediklerini söyledi.

Çakacak, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile Eskişehir-Ankara ve Eskişehir-Bursa karayollarındaki trafik kontrol noktalarını ziyaret ederek, ekipleri denetledi ve görevli polis ve jandarmaya tatlı ikram etti.

Trafik kontrollerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çakacak, Kurban Bayramı tatili süresince gerek emniyet gerekse jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik tedbirleri aldığını belirtti.

Yapılan trafik denetimleriyle kazaların ve ölüm olaylarının önlenmesinin amaçlandığını dile getiren Çakacak, şunları söyledi:

'Ramazan Bayramı'nda alınan yoğun trafik tedbirlerindeki istatistiklere baktığımızda bayram boyunca trafikte ölümlü kazalar yüzde 36 azaldı, alınan ciddi önlemlerle bu oranı daha da artırmak istiyoruz. Burada tabi ki sürücülerimizden destek istiyoruz. Sadece onlardan kurallara uymalarını istiyoruz. Sürücülerimize, 'frene değil kurala güvenin' diyoruz.'

Çakacak, kontrol noktasındaki denetimlerinde ekiplerce durdurulan sürücülerle sohbet ederek, trafik kurallarına uymaları çağrısı yaptı ve araçlarda bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA