Sinemanın Kalbi 11. Kez Köyceğiz'de Attı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Kaunos Altın Aslan Film Festivali’nin bu yıl 11’incisi düzenlendi.

Sinemanın Kalbi 11. Kez Köyceğiz'de Attı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Köyceğiz Kaymakamlığının desteğiyle, Köyceğiz Belediyesi tarafından 25-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 11. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivalinde 7 film gösterime sunuldu.

Festivalin açılış galasında, onur konukları Bulut Aras, Suna Yıldızoğlu ve yönetmen Nesli Çölgeçen’e plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından keman sanatçısı Ceren Aksan, müzik dinletisi sundu.

Festivalde konuklar; Açelya Elmas, Mert Fırat ve Nesli Çölgeçen ile söyleşi yapıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, festival hakkında yaptığı açıklamada “Geçen yıl yaşanan darbe girişiminde şehit düşen kahramanlara olan duyarlılığımız ve saygımızdan dolayı festivalimizi yapmadık. Uzun yıllardır Köyceğiz ilçesinde yapılan etkinliklerde Türk sinema sanatının halka sevdirilmesi açısından büyük başarı kaydettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Gelecek nesillere, kalıcı ve anlamlı şeyler aktarabilmek için en güzel yolun sanat olduğuna inandıklarını dile getiren Ceylan, “Sinema ve festivalle, çok daha geniş kitlelere ulaşabilmeniz mümkün oluyor. Köyceğiz’de 2001 yılında “Sinema Günleri” adı altında başlatılan etkinliği kültüre, sanata ve sanatçıya önem veren bir belediye olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Köyceğiz Kaymakamlığının destekleriyle 11’inci kez gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

Festivalde, Annemin Yarası, Görümce, Olanlar Oldu, Sonsuz Aşk, Tatlım Tatlım, Sen Benim Herşeyimsin, Bordo Bereliler Suriye filmleri izleyici ile buluştu. - Arzu Çaçur
Kaynak: İHA