Şehzadeler'de Bayram Temizliği Sürüyor

Şehzadeler Belediyesi bünyesinde çalışan mühendisler tarafından geliştirilen çöp konteyneri dezenfekte cihazı ile Şehzadeler ilçesindeki tüm çöp konteynerleri pis koku ve kötü görüntüden arındırılacak. Geçtiğimiz gün göreve başlayan dezenfektan ekibi kurban bayramına kadar yoğun bir mesai ile dezenfekte çalışması yürütecek.

Şehzadeler'de Bayram Temizliği Sürüyor
Şehzadeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Kurban Bayramı öncesinde çalışmaları yoğunlaştırdı. Belediye bünyesinde bulunan Mühendisler tarafından yapılan Çöp Konteyneri dezenfekte makinesi, Şehzadeler’de bulunana tüm çöp konteynerleri dezenfekte etmek için yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.

Kurban Bayramı öncesinde çöp konteynerlerinde oluşan kötü koku ve sineklerin önüne geçmek için yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade eden Temizlik İşleri Müdürü İsmail Çiftçi, “Şehzadeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak bayram öncesi, belediyemiz mühendisleri tarafından geliştirilen çöp konteynerleri dezenfekte makinesi ile şehrimizdeki konteynerleri yerinde dezenfekte çalışmaları başlattık. İlaç tankı, jeneratör ve kompresörden oluşan dezenfekte aracımız kurban bayramı öncesi sokaklarımızı dolaşarak tüm çöp bidonları dezenfekte edecek. Kurban Bayramına kadar yoğun bir şekilde sürecek olan bu çalışmamız bayramın ardından da aynı şekilde devam edecek. Bu dezenfekte çalışmaları ile hem çöp bidonlarının etrafa çöp kokusunu yaymasını önlüyoruz, hem de oluşacak olan sinek ve böceklenmenin de önüne geçmiş oluyoruz. Bugüne kadar çöp konteyneri yıkama aracımız mahallelerimiz dolaşarak çöp konteynerlerini yerinde yıkayıp temizliyordu. Bundan sonra dezenfekte ekibimizde sürekli olarak sokak, sokak dolaşarak konteynerlerde ilaçlama çalışması yapacaklar” dedi.



“Daha temiz bir Şehzadeler için çalışıyoruz”

Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldikleri 2014 yılında belediye bünyesine bir adet Çöp Konteyneri yıkama aracı aldıklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak halkımızın daha temiz bir Şehzadeler’de yaşaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz yıl Manisa’da ilk defa çöp konteyneri Dezenfekte aracını bünyesine katan belediye olmuştuk. Ekiplerimiz özel dizayn edilmiş olan aracımız ile sokaklarımızı dolaşarak çöp konteynerlerini yerinde yıkıyordu. Bu şekilde kötü görüntü ve pis kokunun önüne geçiyorduk. Şimdi Belediyemizin Mühendisleri tarafından geliştirilen dezenfekte makinesi ile tüm çöp konteynerlerini hızlı bir şekilde dezenfekte edebiliyoruz. Bu dezenfekte aracımız mahalle aralarında bulunan konteynerlerde dezenfekte çalışmalarını çok daha rahat bir şekilde sürdürecekler. Geçtiğimiz gün çalışmaya başlayan ekibimiz bayrama kadar bu çalışmasını çok yoğun bir şekilde sürdürecek. Bayram sonrasında da bu çalışmamızı 67 mahallemizin tamamında sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA