RTÜK Başkanı Yerlikaya'dan Rektör Battal'a Ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve beraberindeki heyeti üniversitede ağırladı.

RTÜK Başkanı Yerlikaya'dan Rektör Battal'a Ziyaret
RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, üyeler ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Yayıncılık Kurulu Platformu üyeleri, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret etti. Rektörlük ziyaretinin ardından YYÜ Sosyal Tesislerinde yemek yiyen Başkan Yerlikaya ile platform üyeleri, Van’ı çok sevdiklerini ve üniversite yerleşkesinin çok güzel olduğunu belirttiler.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, RTÜK Başkanı ve üyeleri ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Yayıncılık Kurulu Platformunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Yerlikaya öncülüğünde üst kurul üyeleri ve Türk dünyasından gelen ilgili başkanlarla Van’da bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Battal, “Daha önce Van’da bu toplantının yapılıp yapılamayacağını bize sordular. Bizde Van’da yapılmasının iyi olacağını söyledik. Bu önemli toplantının Van’da yapılmış olmasından dolayı ben RTÜK Başkanımız Sayın İlhan Yerlikaya’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Toplantının ardından üniversitemizi ziyaret ettiler. Gelen heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

Yemeğin ardından Rektör Battal, RTÜK Başkanı Yerlikaya’ya plaket takdim ederken, üyeler ve yurt dışından gelen misafirlere de üzerinde YYÜ logosu bulunan üniversitede dokunmuş battaniyeler ile çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA