Nazım Hikmet Yaz Kampı Kapanış Töreni Yapıldı

Gençlerin yaz tatilinde sanat ve edebiyatı eğlenerek öğrenmeleri amacıyla düzenlenen Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nda kapanış töreni gerçekleşti.

Nazım Hikmet Yaz Kampı Kapanış Töreni Yapıldı
Kartal Belediyesi tarafından, gençlerin yaz tatilinde sanat ve edebiyatı eğlenerek öğrenmeleri, kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları amacıyla düzenlenen Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nın kapanışı, Büyükada Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenle gerçekleşti. Bu sene 2’ncisi gerçekleştirilen kampın kapanış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı Koordinatörü Gündüz Vassaf ile öğrenciler katıldı.

Kapanış töreninde konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Lider olunmuyor lider doğuluyor. Varsa içinizde lider olursunuz. Ama Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen sizler aşağı yukarı aynı zekaya sahipsiniz. Bir adım öne çıkmak lider olmak demektir. 8-9 gün burada Nazım Hikmet’in hayatını okudunuz, incelediniz, sevdiniz, ne güzel şiirler yazmış dediniz, ne güzel adanmış dediniz. Bir kelimesi ne diyor, bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine Bu ne anlama geliyor çok yakında Muharrem ayına giriyoruz. Bu toplumda Alevi’siyle, Sünni’siyle herkes aşure yapıyor. Aşure en az yedi tattan meydana gelir. Her tat ayrı bir tat. Ama yan yana geldiği zaman mükemmel bir tat aşure oluyor. Nazım Hikmet belki de yüzyıllardır bu topraklarda var olan şeyi bir cümleye sığdırmış. Bir aşuredeki özgün tat ile aşureyi bir araya getiren tatları bir cümlede ifade etmiş. Alevi’siyle Sünni’siyle bu toprağın yaşayan her kesimi ile bu bizim zenginliğimiz diyebilmekte var, düşman olmakta var” dedi.

Konuşma sonrasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz ile birlikte sergiyi gezdi. Başkanı Op. Dr. Altınok Öz kampa katılan öğrencilere sertifika takdim etti.
Kaynak: İHA