Milas'ta Eski Devlet Hastanesi Yıkılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yıllarca devlet hastanesi olarak vatandaşlara hizmet veren, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin yapılmasının ardından son olarak Merkez 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi olarak hizmet vermeyi sürdüren bina yıkılıyor.

Milas'ta Eski Devlet Hastanesi Yıkılıyor
Milas’ta yıllarca bölgeye sağlık alanında hizmet veren, ilçenin ilk devlet hastanesi olarak inşa edilen Topbaşı Mevkii’nde yer alan eski bina yıkılıyor. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin devreye girmesiyle ilk önce Diş Sağlığı Merkezi ve ardından da 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi olarak bugüne kadar hizmet vermeyi sürdüren bina için alınan kararının ardından yıkım hazırlıkları başladı.

Mevcut binanın ön tarafındaki otopark olarak kullanılan alanda başlatılan çalışma ile bugüne kadar verilen sağlık hizmetlerinin geçici bir prefabrik yapıda verilmesi üzerine başlatılan çalışma hızlı bir şekilde tamamlanacak, kurulacak prefabrik yapıda sağlık hizmetleri verilmesi sürdürülürken, mevcut bina yıkılarak yerine, Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek.

Yetkililer, şu an verilen sağlık hizmetlerinin aksamaması için alana geçici bir prefabrik yapının konulacağını ve bir süre bölge sakinlerine sağlık hizmetlerinin bu şekilde verilmeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA