Houston'da Yaşanan Felakette 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Açıklandı

HOUSTON – Houston’da meydana gelen Harvey Kasırgası’nda 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Houston'da Yaşanan Felakette 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Açıklandı
ABD’nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde meydana gelen Harvey Kasırgası nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenler arasında yabancı uyruklu vatandaşların bulunmadığını açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgilerinin ise henüz açıklanmadığı belirtildi. 1 Eylül’e kadar etkili olması beklenen yoğun yağışlar nedeniyle ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

TC Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, Houston kentinde yaşanan felaket ile ilgili İHA’ya açıklamalarda bulundu. Alkan, “25-28 Ağustos tarihleri arasında 2 vatandaşımız Houston Başkonsolosluğumuza ulaşarak destek talebinde bulunmuştur. Türk-Amerikan toplumundan ve vatandaşlarımızdan evleri su baskını neticesi ile zarar gören ailelerin bulunduğu müşahede edilmektedir. Şu ana kadar Türk toplumundan ölen ya da yaralanan olmadı. Dayanışma içinde ihtiyaç sahiplerine destek verilmektedir” dedi.

Harvey Kasırgası’nın verdiği hasarın yoğun yağış kaynaklı olduğunu belirten Alkan, “25 Ağustos tarihinden bu yana Houston ve çevresinde yoğun yağış devam etmektedir. Yoğun yağış Houston kentinde ciddi su baskınları ve sele neden olmaktadır. Bugüne kadar 2 binin üzerinde kişi selden kurtarılmıştır. Afet neticesinde 30 bin kişinin geçici barınmaya ihtiyaç duyabileceği belirtilmektedir. Yerel makamlar yağışların cumaya kadar devam edeceğini bildirerek, mümkün mertebe araç kullanılmaması uyarısını yinelemektedir. Biz de tüm vatandaşlarımızın yerel makamların uyarılarını dikkate almalarını bir kez daha önemle rica ediyoruz. Sel ve su baskınları kaynaklı tehlike henüz geçmiş değildir. Tedbirli hareket etmeyi sürdürmek büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA