Hisarcık Kaymakam İstiyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kaymakamlık görevi yaklaşık 8,5 aydan bu yana Emet Kaymakamı tarafından vekaleten yürütülüyor.

Hisarcık Kaymakam İstiyor
2015 yılı Temmuz ayında göreve başlayan Hisarcık Kaymakamı Davut Bayraktar, Silahlı FETÖ/PDY örgütünün mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca Aralık 2016’da görevinden uzaklaştırılmış, son olarak ise OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilmişti.

Yaklaşık 8,5 aydan beri ilçenin başka bir ilçenin Kaymakamı tarafından vekaleten yönetilmesine tepki gösteren vatandaşlar,”Bir Kaymakam iki ilçeye birden baktığı için ilçemizde derdimizi, sıkıntımızı ve taleplerimizi anlatabileceğimiz Kaymakamı her zaman bulamayabiliyoruz. 8,5 ay önce açığa alınan Kaymakamımız Valiler ve Kaymakamlar kararnamesi yayınlandıktan sonra görevinden ihraç ediliyor. Bu nasıl iştir anlayamadık. Şu an Emet Kaymakamı da tayin olduğu için ilçemize Simav Kaymakamı bakıyor” dediler.(MA-EFE)
Kaynak: İHA