Hani Gençlik Merkezi Açılıyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açılacak. Merkezde 13 dalda 52 branşta 3 bin kursiyerin eğitim görmesi planlanıyor.

Hani Gençlik Merkezi Açılıyor
Diyarbakır’ın Hani Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, gençlerin sosyal aktivitelere katılacağı ve kurslar göreceği Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinin tamamlandığını ve yakın zamanda açılacağı müjdesini verdi. Merkezde yeni dönemde, yeni yüzüyle 13 alanda 52 branşta açılacak olan kurslarla gençleri yarına hazırladıklarını belirten Yazıcı, açılacak kurslarda tüm branşlarda yaklaşık 3 bin kursiyerin eğitim göreceğini söyledi.

Yazıcı, açılacak kurslarda özellikle Zazaca, Kürtçe ve Arapça dillerinin yaygınlaşması ve güçlenmesi amacıyla gençlere yönelik okuma yazma ve gramer kursları vereceklerini ifade etti.

Eğitmenler aracılığıyla açılacak olan kurslarda başarı gösterenlere ödüller ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge ile diplomaların da verileceğini belirten Yazıcı, ayrıca resim, müzik, dikiş - nakış, bilgisayar ve teknoloji kurslarının da olacağı kültür merkezinden 7’den 70’e herkesin faydalanacağı ifade etti.

Kaynak: İHA