Gönül Köprüsü Öğrencileri Kocaeli'de

Büyükşehir’in projesi ile Kocaeli’ne gelen Mardinli gençler gördükleri ilgi ve sevgiyi unutmayacaklarını söyledi.

Gönül Köprüsü Öğrencileri Kocaeli'de
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Gönül Köprüsü Projesi doğu ve batı kardeşliğini pekiştirmeye devam ediyor. Proje kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin öğrencileri, Kocaeli’ne geldi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından karşılanan misafir öğrenciler, Kocaeli’nde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, Seka Kağıt Müzesi ile Darıca Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti.

Konuk öğrenciler, 200’e yakın deney düzeneğinin bulunduğu Bilim Merkezi’ne hayran kaldı. Mardinli gençlere, yetkililer tarafından, optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında bilgi verildi.

Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde gören ve deneyen gençler, bol bol ayrıca bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezinin ikinci durağı ise Seka Kağıt Müzesi oldu. Fabrikanın tarihi hakkında bilgi alan Mardinli gençler, kağıt üretim sürecinde kullanılan makine ve ekipmanları inceledi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, konuklarını iki gün de Diriliş Kampı’nda ağırladı. İki gün boyunca doğa içinde spor yapma imkanı bulan Mardinli öğrenciler, burada paintball oynadı, ok attı ve zorlu macera parkurlarında spor yaptı.

Kendilerine gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlik ise gençleri çok etkiledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gönül Köprüsü Projesi’nin kendileri için son derece anlamlı olduğunu ifade eden öğrenciler, kendilerine davet ederek ağırlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti. Gördükleri ilgiyi Mardin’de anlatacaklarını kaydeden gençler, en kısa zamanda diğer arkadaşlarının da Kocaeli’ni görmelerini istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA