ETÜDER Başkanı Kocabaş'tan Sahte Para Uyarısı

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, kurban pazarlarında dolaşan sahte paralara karşı hem üretici hem de vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada Kurban Bayramı'nı fırsat bilen dolandırıcıların sahte parayla vatandaşları kandırmaya çalıştığını kaydetti.

Bayrama sayılı günler kala kurban pazarlarında satışların hızlandığını belirten Kocabaş, piyasada dolaşan sahte paralara karşı uyanık olunması gerektiğini ifade etti.

Kurban satıcılarının büyük emeklerle yetiştirdiği hayvanlarının sahte paraya kurban gitmemesi için önlemler alması gerektiğini vurgulayan Kocabaş, şunları kaydetti:

'Bayrama çok az kaldı. Kurban pazarları çok hareketli ve nakit para akışı çok hızlı oluyor. Kurbanlıkların fiyatları da oldukça yüksek ve büyük meblağlarla alışverişler oluyor. Alım-satım işlemleri hızlı olduğundan dolayı vatandaşlarımız bazen kanabiliyor. Dolandırıcılara karşı çok dikkatli olunmalı. Satışlardan sonra alınan paralar dikkatlice sayılmalı. Büyük para destelerinin arasına sahte para konularak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını duyuyoruz. Bu durumlara karşı da uyanık olunmalı. Sahte parayı gerçek paradan ayırt etmekte çok zor değil. Sahte paranın kağıdı normal defter kağıdı gibi oluyor. Elimize aldığımızda biraz dikkatle bunu anlayabiliriz. Yine gerçek paranın üzerinde bulunan şerit ve paranın kağıdı içinde gömülü fotoğraflara bakarak sahteyle gerçeği ayırabiliriz. Üreticilere bir tavsiyem de imkanları varsa para sayma makinesi edinmeleri. Böylece doğabilecek olumsuzlukların önüne geçerler.'

Kaynak: AA