Diyarbakır Halkının Teröre Prim Vermemesi Olumlu Karşılandı

Diyarbekir Tanıtma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu, son dönemde kentte ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölge halkının artık gerçekleri gördüğünü ve devletin yanında olduğunu belirten Arslanoğlu, devlet ve halkın şuana kadar görülmemiş bir birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi.

Diyarbakır Halkının Teröre Prim Vermemesi Olumlu Karşılandı
Diyarbekir Tanıtma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu, son dönemde kentte ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Bölge halkının terör gerçeğini gördüğünü ve devletin yanında olduğunu belirten Arslanoğlu, halk ve devletin şuana kadar görülmemiş bir birlik ve beraberlik içinde olduğunu kaydetti.

Arslanoğlu, “Bir kaç gün önce, Diyarbakır Sur ilçesinde Alipaşa Mahallesi’nde kamulaştırma kararı alınan bazı evlerin yıkımı esnasında, HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ziya Pir ve İmam Taşçıer’in de aralarında bulunduğu 10 kişilik bir grup oturma eylemi başlattılar. HDP’nin bölge halkının hayrına çalışan bir parti olmadığının farkına varan Diyarbakırlılar, bu eyleme destek vermediler. Bu resim, PKK’nın ve onun uzantısı olan HDP’nin bölgede bitişinin resmi olarak tezahür etmiştir. Yıllarca bölge halkına; ‘Sizin haklarınızı savunmak için varız ve bunun için mücadele ediyoruz’ şeklinde tezviratlarla yalanlar savuran bu oluşumun, samimi olmadığını bölge halkı çok iyi gördü. Ve anlaşıldı ki, kırk yıldır bu halka en büyük zulmü yapan, bu halkı fakir ve cahil bırakma çabası içinde olan PKK ve onun uzantısı olan siyasi organizasyondur. Artık bu çok net bir şekilde müşahede edilebilmektedir. Bu halk artık gerçeği görmüş olmanın verdiği bir özgüven ile devletinin yanındadır. Ve şu ana kadar görülmemiş bir birlik ve beraberlik içindedir” dedi.

Kaynak: İHA