Diyarbakır'da Bayram İçin 30 Tondan Fazla Tatlı Üretilecek

Yaklaşan Kurban Bayramı, tatlı imalatçılarını fazla mesai yapmaya zorladı. Türkiye’nin hemen her ilinden sipariş alan Diyarbakır’daki tatlıcılar, bayram için 30 tondan fazla tatlı imal edecek.

Diyarbakır'da Bayram İçin 30 Tondan Fazla Tatlı Üretilecek
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlı imalathanelerinde talep yoğunluğu yaşandı. Bayramda, misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen Diyarbakırlılar, soluğu tatlı imalathanelerinde aldı. Bayrama az bir süre kala tatlı imalatçıları, Türkiye’nin hemen her ilinden gelen talebe yetişmek için fazla mesai harcarken, tatlı imalatının bayramın ilk gününe kadar devam edeceği belirtildi. Kadayıf ustalarının hummalı çalışması her geçen gün artarak devam ederken, bayram döneminde imalathanelerde günlük 4 tona kadar tatlı üretimi yapılacağı ifade edildi.

Tatlı imalathanesi ve satış dükkanları bulunan Murat Altunhan, bayram hazırlıklarına devam ettiklerini söyledi.

Yoğun bir tempoda çalıştıklarını aktaran Altunhan, “Genelde ürünleri müşteriler gelip alıyor veya kargo ile gönderiyoruz. İl dışındaki siparişleri genelde kargo yolu ile gönderiyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara bu gibi metropol şehirlere sipariş gönderiyoruz. Coğrafi konum nedeniyle Diyarbakır’ın kadayıfının tadı biraz daha farklı. Hem içeriden hem dışarıdan sipariş ağı var bunları yetiştirmeye çalışıyoruz. Sadece bayram için 500 tepsi yapmayı düşünüyoruz bu da 4-5 ton arasına tekabül ediyor. Diyarbakır’da bilinen 5-6 kadayıf imalathanesi var. Bayram genelinde 30 tondan fazla tatlı yapılacağını söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA