Bayram Esnafın Yüzünü Güldürdü

Muş’un Bulanık ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla çarşı-pazarda yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Bayram Esnafın Yüzünü Güldürdü
Kurban Bayramı’na son 3 gün kala alışverişe çıkan vatandaşlar, esnaflara rahat bir nefes aldırdı. Ramazan Bayramı’ndan bu yana 2 ayı durgun geçiren esnafın yüzü, hareketlenen Kurban Bayramı alışverişiyle birlikte gülmeye başladı.

2 aydır yaşanan durgunluğun bayramın yaklaşması ile yerini canlılığa bıraktığını kaydeden esnaflar, “Tüm yıl boyunca işlerimizde bir durgunluk söz konusuydu. Ramazan Bayramı’nda işlerimiz açıldı. Bayramlar dışında siftah edemeden dükkân açıp kapattığımız günlerimiz çok oluyor. Dolayısıyla çok fazla iş yapamaz hale geldik. Vatandaş, bayramın yaklaşması ile giyim sektörüne daha fazla yöneliyor, bu durumda bizleri oldukça olumlu etkiliyor. Kurban Bayramı’na 3 gün kaldı. Piyasalar bir haftadır canlı. Bayramın son günü daha da canlanacaktır” diye konuştular.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte uygun kampanyalar yaparak vatandaşların yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini belirten giyim ve ayakkabı mağazası sahipleri, “Bayrama sayılı günler kala tüm esnaflarda olduğu gibi bizde de bayram hareketliliği başladı.

Bayram öncesi satışlarımız önceki yıllara göre daha az, fakat uygun fiyatlarla vatandaşımızın yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Bazı müşterilerimiz beğendikleri ürünlerin kendine göre olanını bulamamaktan şikâyetçi oluyor. Ama bizler her üründen belli sayıda ve bedende alıyoruz. Alışverişini son güne bırakanlar açıkta kalıyor” ifadelerini kullandılar.

Bulanık ilçesinde bayramlıklarını alan vatandaşlar tamir için terzilere akın ederken, talebi karşılamak isteyen terzi esnafı ise arife günü ve bayramın birinci gününe kadar mesai yapacaklarını söyledi.



Berberler geç saate kadar mesai yapıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla berberlerde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

Berberler, işlerin yoğun olması nedeniyle randevu sistemi ile gece geç saatlere kadar mesai yapmaya başladı.

Bayram tıraşını son günlere bırakanlardan dolayı işlerin çok yoğun olduğunu ifade eden berberler, "Telefonla arayıp müşterilerimiz randevu alıyor. İşlerin yoğun olmasından dolayı bayramda gece geç saatlere kadar mesai yapıyoruz. Arife günü sabaha kadar iş yerlerimiz açık olacak" dediler.

Kurban Bayramı tatlısının zahmetinden kaçınan vatandaşlar ise, misafirlerine ikram etmek üzere şimdiden pastane ve tatlıcılara sipariş vermeye başladılar. Pastane sahipleri yoğun sipariş aldıklarını belirterek, “Birçok vatandaş şerbeti dökülmemiş kuru ve yaş tatlıları tercih ediyor. Siparişleri bayram öncesi yetiştirmeye çalışıyoruz. Yoğun bir şekilde bayram telaşı yaşıyoruz. Bayrama sayılı günler kala yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bayramın vazgeçilmezi tatlılar için vatandaşlar sipariş vermeye başladı.

Baklava, tulumba gibi birçok tatlı çeşidi var. Siparişleri aldık, bayram öncesi yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştular.
Kaynak: İHA