Aşık Nimri Dede Anıldı

Kebanlı Aşık Nimri Dede (İsmail Dehmen), 'Nimri'ye Hep Birlikte' ekinliğiyle anıldı.

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Keban Kaymakamlığı ve Keban Belediyesinin katkıları ile Nimri Dayanışma Derneği, Nimri Köyü Muhtarlığı ve Manas Yayıncılık tarafından 'Nimri'ye Hep Birlikte' anma etkinliği düzenlendi.

Aşık Nimri Dede'nin Nimri köyündeki mezarının ziyaret edildiği etkinlikte daha sonra Çakılı İlkokulu bahçesinde Dehmen Ailesi tarafından misafirlere etli pilav ikram edildi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, programda yaptığı konuşmada, çeşitli sıkıntıların yaşandığı coğrafyada, Nimri Dede gibi şahsiyetlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Nimri Dede gibi insanların artmasını dileyen Atlı, konuşmasını, Nimri Dede'nin 'Bir bahçem var, her dikende arıca, girip çığnamışlar yarı yarımca, gözleri kapalı aşık sanınca, kızda ben Mevlana oldumda geldim.' şiiriyle tamamladı.

Alevi-Bektaşi Dedesi İsmail Sarıaltun da ehlibeyt yolunda giden insanların asla kötü düşüncelere sahip olamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

'Bizim düşüncemiz dostluk, kardeşlik, barış, sevgi yeli ve sevgi selidir. Tüm dünya insanına tek gözle bakarız. Herkes Allah'ın yarattığı kuldur. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’dır, Kitabımız Kur'an'dır, inandığımız Allah'dır, O'nun ehlibeytidir.'

Kaynak: AA