Ankara Valiliğinden Çevreyi Kirletenlere Geçit Yok

Ankara Valiliği insan ve çevre sağlığına olumsuz etki yapabilecek atık attığı tespit edilen bir kişiye para cezası verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, zehirli varillerin boş bir alana bırakıldığı yönündeki ihbar üzerine, Mamak ilçesi Bostancık Mahallesi 1579 Sokak ile 1577/1 Sokağın kesiştiği boş arsada yapılan kontrollerde, hurdacılık yapan M.T. isimli şahıs tarafından, başka bir hurdacıdan alındığı beyan edilen yaklaşık 50 adet 200 L’lik boş kontamine atık varili ve yaklaşık 100 adet 20 L’lik boş kontamine atık boya ve tiner kutularının alana getirildiği, bahse konu atıkların tehlikeli atık sınıfında yer aldığı, ayrıca alanda 20 adet IBC tankı, muhtelif hurda metal atığı ve ambalaj atıkları bulunduğu kaydedildi.

Sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığı vurgulanarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesine göre idari para cezası uygulanması için işlem başlatıldığı bildirildi.

İnsan ve çevre sağlığına olumsuz etki yapabilecek nitelikteki bu atıkların, Mamak Belediyesi tarafından otoparka kaldırıldığı ve söz konusu atıkların lisanslı bir tesise gönderilerek bertarafı konusunda gerekli işlemlerin yapıldığı ifade edildi.
Kaynak: İHA