AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Özkeçeci, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, "30 Ağustos ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonraki tehlikeleri de bertaraf edeceğiz” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci Açıklaması
İl Başkanı Eyup Özkeçeci, Ağustos ayının zaferlerin ayı olduğunu hatırlatarak, "1473’teki Otlukbeli Zaferi, 1514’teki Çaldıran Zaferi, 1516’daki Mercidabık Zaferi, 1526’daki Mohaç Zaferi’nin yanı sıra 1521’deki Belgrad’ın Fethi ile 1571’deki Kıbrıs’ın Fethi de Ağustos’tadır. 26 Ağustos 1922’de tarih Kurtuluş Savaşı’na tanık oldu. 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat yönettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi, Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlandı” dedi.

Karşılarına çıkacak her tehlikeyi bertaraf edeceklerinin altını çizen Özkeçeci, “Aziz milletimiz, büyük fedakarlıklarla zafer kazanan ecdadından aldığı ilhamla bugün de ülkesine sahip çıkıyor, onu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. 95 yıl önce olduğu gibi, 15 Temmuz günü de ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin cesareti karşısında çaresiz kaldılar. Vatanını kendi canından daha çok seven kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, yani tüm milletimiz bir destan yazdı. 30 Ağustos Zaferi gibi, 15 Temmuz mücadelesi de tarih kitaplarında yerini alacak ve gelecek nesiller için vatanseverliği, kardeşliği, azmi ve gururu simgeleyecek. İnanıyorum ki, ’tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi ile çelikleşen millet iradesi, tıpkı 30 Ağustos ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonraki tehlikeleri de bertaraf edecektir” ifadelerini kullandı.

Şer odaklarına karşı 2023 hedefine ulaşacaklarını belirten Özkeçeci, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme kararlılığımızın önünde hiçbir yapı, örgüt, güç duramayacaktır. Tüm şer ittifaklarına rağmen, daha da güçlenerek çok daha gelişmiş bir demokrasi ile güçlü bir hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Teröre inat, projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz, geçireceğiz. İman dolu göğsüyle ileri atılan analı babalı erkekli kızlı kınalı kuzular, Türkiye’nin bağrına bir hançer gibi saplanmış düşmanı püskürttü. Bugün işte milletimizin o gün ölüp ölüp dirildiği, ülkemizin kara talihini yendiği bu büyük zaferin yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA