Zara Bal Ve Kültür Festivali'ne Doğru

Zara ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Bal ve Kültür Festivali, 2-3 Eylül'de yapılacak.

Zara Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, Festival Komitesi Başkanı Mehmet Bağca ve komite üyeleri, 17. Zara Bal ve Kültür Festivali hazırlıklarını, Belediye Kızılırmak Sosyal Tesislerinde ele aldı.

Belediye Başkanı Pala, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, bu yıl Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günlerine denk gelen 2-3 Eylül tarihlerinde düzenleyecekleri festivalle ilgili komite üyeleriyle son durumu değerlendirdiklerini belirtti.

Festivalde Türk halk müziği solisti Zara'yı konuk edeceklerini dile getiren Pala, festival programıyla ilgili şu bilgileri verdi:

'Festivalde buzağı yarışması, karakucak güreşleri ve sünnet programı etkinlikleri yapılacak. Festival süresince düzenlenecek konserlerde Zara'nın yanı sıra pop müziği sanatçısı Gökhan Akar, Türk halk müziği sanatçıları Ender Balkır, Çiğdem Elmas, Pınar Dağdelen ve yöresel sanatçılarımız sahne alacaklar. Festival alanına 30 metre uzunluğunda bal standı açılarak Zara balının tanıtımı yapılacak. Ayrıca yöresel yemeklerimizin de yer alacağı stant kurulacak.'

Kaynak: AA