Zabıtalar Huzurlu Bir Bayram İçin Görevinin Başında Olacak

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi önlemlerini alırken, bayramda ise görevlerinin başında olacak.

Zabıtalar Huzurlu Bir Bayram İçin Görevinin Başında Olacak
Kurban Bayramına sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayan Zabıta Daire Başkanlığı, bayramda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sorumluluk alanları üzerindeki bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, huzurlu bir bayram geçirilebilmesi için gerekli tedbirleri de aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlandığı belirtilerek, "Kurban kesim ve satış alanlarında hem satıcıların hem de vatandaşların güvenli bir ortamda alışveriş yapmaları için her ayrıntıyı düşünerek tüm önlemleri aldık. Yaya, motorize ve karakol zabıta ekiplerimiz bayram süresince 24 saat görevlerinin başında olacaklardır. Ekiplerimiz gelen şikayetleri anında değerlendirerek vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacaklardır. Gürültü konusunda gelebilecek şikayetlere müdahale etmek üzere ekiplerimiz gerekli önlemleri aldılar. Bu hususta ayrıca sorumluluk alanlarına göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İlçe Belediyeler de hazır olacaklardır. Kent içerisinde hafriyat, inşaat çalışmaları gibi faaliyetlerden kaynaklanacak olumsuzlara karşı da vatandaşlarımız şikayetlerini ALO 153 ihbar hattına iletelebileceklerdir. 10 günlük bayram tatili boyunca şehir dışına gidecek ve şehir dışından gelecek olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Terminaller ve Otogarlarda gerekli önlemler alındı. Bayramda yolcu sayısındaki artışa bağlı olarak gerek ulaşımda gerekse sorumluluk alanlarımızda asayiş konusunda bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 gerekli esasına göre hizmet verilecektir" denildi.

Parkomatlar bayramda ücretsiz

Kent içerisinde parklanma konusunda sıkıntı yaşanmaması için parkomat alanlarının 30 Ağustos tarihinden başlamak üzere arife ve bayram süresince ücretsiz olacağı duyurulan açıklamada, "Ulaşım Şube Müdürlüğümüz bayramda ulaşım ile ilgili her hangi bir sorun yaşanmaması ve bayram süresince toplu ulaşım hatlarında aksaklık meydana gelmemesi konusunda tedbirlerini almış durumdalar. Zabıta Daire Başkanlığına bağlı tüm personel görevinin başında olacaktır.Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 7/24 saat açık olan ALO 153 ihbar hattımızı aramaları yeterli olacaktır. Yaptığımız koordinasyon toplantısında her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe belediyeleri ile bayram boyunca ortak bir çalışma sergilemek için kararlar aldık. Kurban satış alanları ve kesim bölgelerindeki örnek uygulamalarıyla Gaziantep halkına rahat ve hijyenik bir ortamda kurban ibadetlerini gerçekleştirmesini sağlamak için belediyeler olarak hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Kesim alanlarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bayram süresi boyunca doktor ve veterinerlerin de bulunduğu uzman personel, vatandaşlara hizmet vermek için bayram süresince nöbette hazır bulunacak” bilgisini verdi.

İlçelerde kesim ve satış yerleri hazır

Kurban Bayramına sayılı günler kalırken Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri tarafından vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirlendi. Şahinbey Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak, ilçe genelinde 8 noktada kurbanlık hayvan satış yeri, 14 noktada kurban kesim noktası, Şehitkâmil Belediyesi ise 5 noktada kurbanlık hayvan satış yeri ile 11 noktada kurban kesim noktası belirledi.

Bu yıl Şahinbey’de kurban satış noktaları, Bozoklar Mahallesi, 1 Nolu Sanayi Caddesi No:115 Karşısı Mehmet Küçükparmak İlköğretim Okulu arkası, 25 Aralık Mahallesi İbrahim Tevfik Kutlar Caddesi ile 52 nolu sokağın kesiştiği boş alan, Kahvelipınar Mahallesi Özdemirbey Caddesi ile Onur Mahallesi 43 nolu cadde arasında kalan 77 nolu cadde üzerindeki boş alanlar, Kolejtepe Mahallesi İnönü Caddesi Keleşhoca Mağarası içi (KİLİS GARAJI), İstiklal Mahallesi 140 nolu cadde ile 150 nolu caddenin kesiştiği yerde bulunan boş alan, Yeditepe Mahallesi Deniz Semt Pazarı yanındaki boş alan, Karataş Mahallesi 418 nolu cadde Alpet Petrol karşısı, Akkent Mahallesi 20 nolu sokak Akkent Semt Pazarı yanındaki boş alan olarak açıklandı.

Kurban kesim yerleri

Bu yıl 14 noktada yapılacak olan kesim yerleri ise Karataş Uzay Çatılı Pazar Yeri, Kocatepe İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, 23 Nisan Uzay Çatılı Pazaryeri, Dr. Sadık Ahmet İlkokulu, Pakize Kemal Öğücü İlkokulu, Büyükşehir Belediye Kreşi, Sena Büyük Konuk İlkokulu, Deniz Semt Pazarı, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu, Bahattin Kayalı İlkokulu, Kılınçoğlu, Semt Pazarı, Mavikent Konutları, Akkent Semt Pazarı olarak açıklandı. Kurban kesim fiyatlarının ise, küçükbaş hayvanın 50 TL, büyükbaş hayvanın 250 TL olarak açıklandı.

Şehitkamil’de kesim ve satış yerleri

Kurban Bayramında vatandaşların daha rahat ve nezih ortamda kurbanlarını kesmeleri için titiz bir çalışma yapan Şehitkamil Belediyesi, bu yılki kurban kesim yerlerini ve kurban satış yerlerini belirledi. Şehitkamil Belediyesi tarafından belirlenen Kurban satış yerleri, Umut Pazaryeri yanı, Şirinevler Mahallesi 29 Ekim Semt sahası yanı, 8 Şubat Perşembe Pazarı civarı, Merveşehir Mahallesi Merinos Fabrikası Satış Mağazası yanı, Osmangazi Mahallesi Metro Market yanı olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise, Değirmiçem Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş), Özgürlük Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş), Güvenevler Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş), Merveşehir Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş), Emek Uzayçatılı Pazaryeri (Küçükbaş), İbrahimli Uzay Çatılı Pazaryeri (Küçükbaş), Seyrantepe Uzayçatılı Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş) , Beykent Necmettin Erbakan Sosyal Tesis yanı (Küçükbaş-Büyükbaş), Gazikent Uzayçatılı Pazaryeri(Küçükbaş-Büyükbaş) , Umut Uzayçatılı Pazaryeri (Serbest Kesim Yeri), Onat Kutlar Uzayçatılı Pazaryeri (Küçükbaş-Büyükbaş) olarak açıklandı.
Kaynak: İHA