Vali Kaldırım Hem Çikolata İkram Etti, Hem De Vatandaşları Uyardı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, uygulama noktasında vatandaşlara çikolata ikram ederken, sürücülerle sohbet edip uyarıda da bulundu.

Vali Kaldırım Hem Çikolata İkram Etti, Hem De Vatandaşları Uyardı
Kurban Bayramı öncesi Elazığ- Diyarbakır yolu üzerinde bulunan yol kontrol noktasını ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, ilk olarak 24 saat aralıksız görev yapan polislerle sohbet edip bilgi aldı. Daha sonra kontrol amaçlı durdurulan araçlardaki vatandaşlara çikolata ikram eden Vali Kaldırım, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Önde oturtulan çocukları arkaya almaları konusunda da ailelere ricada bulunan Kaldırım, çocuklara da oyuncak hediye etti.

“Frene değil, kurallara güvenelim”

Bayram için tüm tedbirleri aldıklarını belirten Vali Kaldırım, özelikle trafik ve asayiş konusundaki tedbirleri sıkılaştırdıklarını söyledi.

Amaçlarının vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde bayrama ulaşması olduğunu dile getiren Vali Kaldırım, “Arkadaşlarımız var gücüyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben hepsini tebrik ediyorum. Trafik kazalarında ciddi bir azalma var. Tabi frene değil kurallara güvenelim. Tüm vatandaşlarımızı kurallara uyması konusunda uyarıyoruz. Kurallara uymak hayat kurtarır” dedi.

İnsanların bayram için memleketlerine gittiğini o yüzden bir yoğunluğun yaşandığına da dikkat çeken Vali Kaldırım, “Hız sınırına uyalım ve emniyet kemerini takalım. Bildirilen kurullara riayet edelim. Bu bizim için değil, vatandaşlarımızın huzuru ve güveni içindir. Türkiye’nin her yerinde ve noktasında bu uygulamalar yapılıyor. Kazalarda ve asayiş olaylarında ciddi anlamda bir düşüş var. Tedbirler alınınca ve bilinçli davranınca herkesin hayatı kolaylaşıyor” ifadelerini kullandı.

Üzücü hadiselerin yaşanmaması için emniyet, jandarma ve korucuların 24 saat aralıksız görev yaptığını aktaran Vali Kaldırım, Kurban Bayramı öncesi her türlü tedbirin alınarak, muhtemel yaşanabilecek kaza ve benzeri olayları en aza indirmeye çalıştıklarını da kaydetti.

Kaynak: İHA