TİKA'dan Komorlu Yeni Mezun Gençlere Eğitim Desteği

Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen LocalİNTERNational 2017 staj programına 3 adet Komorlu öğrencinin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla katılımı sağlandı.

TİKA'dan Komorlu Yeni Mezun Gençlere Eğitim Desteği
Yerel diplomasinin geliştirilmesi, Türkiye’deki yerel yönetim tecrübesinin paylaşılması ve belediyeler arasında iş birliklerinin geliştirilmesi, yerel yönetim alanında çalışmayı düşünen Komor Üniversitesinden yeni mezun öğrencilere bir vizyon kazandırılması ve her iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesi amacıyla; Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen ve 10 gün süren LocalİNTERNational 2017 staj programına 3 adet Komorlu öğrencinin TİKA’nın katkılarıyla katılımları sağlandı.

Rusya, Tunus, Arnavutluk, Türkmenistan, Ukrayna, Sudan, Endonezya, Kosova, Cezayir, Mısır, Makedonya, Moritanya, Malezya, Pakistan, Filistin, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kırgızistan, Irak, Hindistan ve ülkemizden 44 öğrencinin katılım sağladığı program boyunca “Yerel Yönetimlerin Temel İlkeleri, Türkiye’de Yerel Yönetim Sistemi, Yerel Yönetimde Dünya Örnekleri, Belediyelerin Görevleri, Belediyelerin Mali Yapısı, Mahalli İdare Birlikleri ve Türkiye Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimlerde Dünya ve Bölge Teşkilatları, Yerel Demokrasi ve Katılım, Yerel Kalkınma, Liderlik ve Kişisel İmaj, İş Görüşmesi ve CV Hazırlama” konularında teorik ve pratik eğitim alarak ülkelerine geri döndüler.

Staj süresinde ayrıca farklı kurumlara ve belediyelere alan ziyaretleri gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında İstanbul gezisi ve farklı kültürel aktivitelere de yer verildi.

Komorlu gençler; Eğitimin ardından yerel yönetimler konusunda ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe ile ülkelerine döndüklerini ifade ederek TİKA ve Türkiye’ye en içten teşekkürlerini sundular.
Kaynak: İHA