Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri

Güreşlerin başpehlivanı İsmail Balaban oldu.

Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı İsmail Balaban oldu.

Büyüklü Mahallesi'nde bu yıl 7.'si düzenlenen ve beş yüzün üzerinde pehlivanın ter döktüğü geleneksel yağlı güreşlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başpehlivanlık için 32 güreşçinin mücadele verdiği güreşlerde, firalde Fatih Atlı ile karşılaşan İsmail Balaban, Tekkeköy Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Başpehlivan Balaban ve dereceye giren diğer güreşçilere ödülleri, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından verildi.

Togar, başpehlivan olan İsmail Balaban’a kupa ve altın kemerin dışında 5 bin lira para ödülü takdim etti.

Güreşçilerin tümüne teşekkür eden Togar, şunları kaydetti:

'Asırlık ata sporumuzu burada yaşattığımız ve binlerce insanla buluşturduğumuz için ilçem ve şahsım adına mutluyum ve güreşleri her yıl tekrarlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ata sporumuzu izlemeye şehrimiz dışında dört bir yandan seyirci ilçemize akın ediyor. Güreşlere olan bu ilgi bizleri ayrıca mutlu ediyor ve motive ediyor. Güreşlerimizi her yıl daha coşkulu ve daha çok katılımlı bir şekilde devam ettireceğiz.'

Güreşleri, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Nihat Soğuk, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Danışmanı Hacer Aktürk, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör de izledi.
Kaynak: AA