'Rüzgarın Çocukları' Sertifikalarını Aldı

Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen Rüzgarın Çocukları Projesi tamamlandı.

Keşan bölgesinde rüzgar sörfünün yaygınlaştırılması amaçıyla yürütülen ve bu amaçla kursların düzenlendiği Rüzgarın Çocukları Projesi'nin kapanış toplantısı, Keşan ilçesinin Erikli köyü sahilindeki Keşan Belediyesi Yelken Kulübü Tesislerinde yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede alternatif turizm çalışmaları açısından rüzgar sörfünün önemli bir spor dalı olduğunu söyledi.

Bu projeyle Keşan'da turizmin gelişmesine verdikleri desteğe bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Trakyamız tarihi, doğal, kültürel ve doğal zenginlikleriyle birbirinden farklı turizm değerlerine sahip. Saros Körfezi de bu zenginliklerden bir tanesi. Biz de Kalkınma Ajansı olarak Sarosumuzun turizminin potansiyelinin daha da yükselmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.'

Konuşmaların ardından proje kapsamında düzenlenen kursları başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

Toplantıya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sporcular ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA