Milas'ta Kaçak Kazıya 2 Tutuklama

Muğla Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde kepçe ile kaçak kazı yaparken yakalanarak gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milas'ta Kaçak Kazıya 2 Tutuklama
Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 5 şüpheli kepçeyle kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Selimiye Mahallesi’nde bulunan Euromos Antik Kenti’nde kepçeyle kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanan; A.E., M.A., A.S., H.G. ve D.Y. isimli şüpheliler, Milas Jandarma Komutanlığı Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

Şüphelilerden; A.S. ve A.E. çıkarıldığı mahkemece “Kaçak kazı yapmak ve kültür varlıklarına zarar vermek” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz 25 Ağustos saat 19.00 sıralarında Selimiye Mahallesi Euromos Antik Kent mevkisinin yukarı kısmında bir kepçenin çalıştığının görülmesi üzerine jandarma ekipleri, araştırma yapmak için bölgeye gitti. Palet izlerini takip eden ekipler, kaçak kazı yapılan yere ulaştı. Jandarma ekiplerini gören kepçe operatörü ile şahıslar kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine kısa süre süren kovalamacada, kepçe operatörü arazide yakalanmıştı.

Yapılan ilk araştırmaya göre, kepçe operatörü O.Ç.; H.G., A.E., M.A. isimli şahısların tuttuğunu ve burada kazı yapılması için izinlerinin olduğunu, onun için burayı kazmak istediklerini kaydetti.

Kepçe operatörünün açıklamasının ardından şüpheliler; A.E., M.A., A.S. ve D.Y. kaçak kazı yapmadıklarını ileri sürdü. Kaçak kazı alanında yapılan araştırmada, suç unsuruna rastlanmazken, kepçe jandarma ekiplerince sahibine teslim edilmişti.

3. derecede sit alanında kepçe ile kaçak kazı yapan şüphelilerin, öne sürdüğü “kazıya iznimiz var” iddiasının yapılan araştırmalara göre gerçek olmadığı tespit edildi. 5 şüpheli olay sonrasında jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.
Kaynak: İHA