Meram Belediyesi Bayrama Hazır

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi ve belediye hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Meram Belediyesi Bayrama Hazır
Meram Belediyesi, arife günü ve bayram tatilinde belediye hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Bayram tatili süresince temizlik ve zabıta ekipleri tam kadro görev yapacak. Ayrıca acil durumlar için de Arif Bilge Tesisleri’nde bir ekip hazır bulundurulacak.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Loras Mahallesi’nde bulunan kurbanlık pazar alanında incelemelerde bulundu.

Gerek bayram öncesi gerekse bayram ve sonrası için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Başkan Toru, “Uzun bayram tatili süresince zabıta, sağlık birimleri, güvenlik ve temizlik birimleri 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak sahada çalışmalarını sürdürecek” dedi.



“Huzur içinde kurbanlıklarını alabilirler”

Vatandaşların güven içerisinde kurbanlıklarını temin edebilecekleri kurban pazarını halkın ve besicilerin talepleri doğrultusunda düzenlediklerini kaydeden Toru, “Kurban pazarımıza girişler 25 Ağustos’ta başladı ve bayramın 3. gününe kadar da satışlar devam edecek. Pazar alanımız 50 bin civarında küçükbaş ve 5 bin civarında da büyükbaş hayvanın satışına imkan sunacak şekilde; altyapısı, sosyal tesisleri, otoparkı, wc, mescitleri ve diğer donatılarıyla halkımızın ve besicilerimizin talepleri doğrultusunda yeniden revize edilerek düzenlendi.

Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını güvenli bir şekilde alabilmeleri için 6 veteriner hekim burada görev yapıyor. Vatandaşlarımız hem dini açıdan hem sağlık açısından uygun kurbanlıklarını buradan güven içinde temin edebiliyorlar” diye konuştu.



“Temizlik hizmetleri aksamayacak”

Temizlik ekiplerinin bayram tatili süresince çalışmalarını aksatmaksızın sürdüreceğine dikkat çeken Başkan Toru, “Temizlik ekiplerimiz ilçemizin her tarafında sokaklar, ana caddeler, pazar alanlarında hizmetlerini rutin olarak sürdürüyor. Kurban Bayramı’nda da kesimler nedeniyle çevrede görüntü kirliliği ve kokuya sebep olabilecek her türlü atığı kaldırmak üzere seferber olacaklar” ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya’daki önemli turizm alanlarından biri olan 80 Binde Devri Alem Parkı’nın bayramın 1. Günü hariç tüm tatil süresince 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Zabıta ekipleri mesaide

Halkın bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi ve alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için zabıta ekipleri de arife ve bayram süresince 08.00 - 23.00 saatleri arasında görevini sürdürecek. Vatandaşlar, temizlikle ilgili istek ve taleplerini 331 00 08, zabıtayı ilgilendiren şikayetlerini ise 353 73 66 numaralı telefona iletebilecekler.

Meram’da kurbanların kesileceği alanlar belirlendi

Meram Belediyesi ilçedeki vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri adına belirli noktalarda kurban kesim alanları belirledi. Buna göre Meramlı vatandaşlar, Alpaslan Semt Pazarı, Harmancık Semt Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Lalebahçe Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Muhacir Pazarı, Gödene TOKİ Semt Pazarı alanlarında kurban ibadetlerini yerine getirebilecekler.
Kaynak: İHA