Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Silifke ilçesinin Mara yaylasında devam etti. Vatandaşlar, pehlivanların mücadelesine yoğun ilgi gösterdi.

Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti
Mara yaylasındaki güreşleri İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da izledi. Burada vatandaşlarla halay çeken Kocamaz, yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri hizmetlerin vatandaşlar tarafından takip edildiğini, değerlendirildiğini ve takdir edildiğini söyledi.

Hizmetlerin belirli bir plan ve program çerçevesinde yapıldığını, İçel ve İçelliler için yapılmaya devam edeceğini belirten Kocamaz, “İçel Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’dan Antalya’ya kadar olan tüm İçel sınırları içerisindeki yerleşim birimlerine hizmet etme gayreti içerisindeyiz. İlçe ayrımı yapmıyor, her yere eşit ve adil hizmetler götürmeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerimizle uyum içerisinde İçel’in ihtiyacı olan hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerin hayata geçmesinde bizimle beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zafer Haftasının Türk milleti için önemine değinen ve unutulmaması için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Kocamaz, “26 Ağustos, Türk milletinin Anadolu’ya ayak bastığı gündür. Aynı zamanda Büyük Taarruz’un da başladığı gün. 30 Ağustos’ta da Zafer Bayramını hep birlikte kutlayacağız. Vatan için şehit olanları rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bayramlarınızı tebrik ediyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Gündüz güreşlerde iyi müsabakalar, akşamında konserlerde iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek’in de bir konuşma yaptığı müsabakalarda, +96 kiloda Anamur’un Abanoz yaylasında da baş pehlivan olan Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı, Mara yaylasında da birinciliği elden bırakmayarak başpehlivan oldu. Müsabakalarda Çağrı Çiğdem ikinciliği elde ederken, üçüncülüğü ise Dursun Turan ve Hidayet Kurt paylaştı. Pehlivanlar, ödüllerini Başkan Kocamaz’ın elinden aldılar.

Etkinlik kapsamında akşam da Aşık Devai, Şahika, Ahmet Şafak ve Ankaralı Ayşe sahne aldılar. Konser alanını dolduran kalabalık, sanatçıların haraketli şarkılarında alkışlarla ritim tutarken, tezahüratlarla sanatçılara destek oldular.
Kaynak: İHA