Karabük Valisi Çeber Yenice'de İncelemelerde Bulundu

Karabük Valisi Kemal Çeber, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen Yenice Ormanları'nda gezi ve incelemelerde bulundu.

Eğriova Göleti ve Arboretum alanında incelemelerde bulunan Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yenice Ormanları'nın Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak ilan edilmesinin güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Ormanların içerisinde çeşitli hayvan türlerinin yaşamlarını sürdürdüğünü ifade eden Çeber, 'Bu bölgede birçok yerde göremeyeceğiniz farklı ağaç türlerini görebilirsiniz. Yürüyüş yapmayı sevenlerin en önemli adreslerinden birisi olabilecek niteliklere sahip ormanlarımız bu amaç için düzenlenmiş 10'larca parkura sahip ve her biri ayrı doğal güzellikler ile dolu. Karabüklü hemşehrilerimizi ve doğayı seven herkesi bu eşsiz güzellikleri yerinde görmeye davet ediyorum.' diye konuştu.

Çeber, çevreleri 2 ile 7 metre, boyları ise 18 ile 30 metre arasında değişen ıstıranca meşesi, Türk fındığı, bin yaşındaki Porsuk ağacı, Kafkas ıhlamuru, dağ karaağacı ve akça ağaçları hakkında Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş'tan bilgi aldı.

Kaynak: AA