Hollandalı Gencin Cenazesi Teslim Alındı

Kaybolduktan 40 gün sonra İçel’in Silifke ilçesinde cesedi bulunan ve otopsisinin ardından cenazesi 14 gündür Adana’da morgda bekleyen Joey Hoffman’ın cenazesi, vekalet verilen cenaze hizmetleri şirketi görevlilerince adli tıp kurumundan teslim alınarak Antalya’ya götürüldü.

Hollandalı Gencin Cenazesi Teslim Alındı
Sigortacı Joey Hoffman (22), Hollandalı arkadaşı 34 yaşındaki Björn Breukers ve Tarsuslu eşi 26 yaşındaki Derya Ün Breukers ile birlikte 8 Temmuz’da Narlıkuyu’da tatil yapmak ve arazi satın almak için bu bölgeye geldi. Dağlık alanda arazi bakan 3 arkadaştan, Derya ile eşi Björn Breukers iddiaya göre ayrılıp geldikleri yoldan dönüşe geçti. Hoffman ise “Ben tırmanamam, aşağı yola doğru gideceğim” diyerek ayrıldı. O günden sonra Hoffman’ın izine rastlanmadı.

37 gün boyunca 80 kişilik ekip tarafından drone ve köpeklerle aranan kayıp Hollandalı Joey Hoffman’ın cenazesi 14 Ağustos sabahı Kuruçay Deresi yakınlarındaki kayalıklar arasında bulundu. Cenaze otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 11 gün önce ise aile Silifke ilçesine giderek, cesedin kimliğinin tam olarak belirlenebilmesi için gerekli DNA örneğini verdi. DNA testinin olumlu çıkmasının ardından Hollanda’daki aile sigorta şirketi aracılığıyla, cenazeyi alabilmek için özel bir cenaze hizmetleri şirketine vekalet verdi.

Alanya merkezli şirket cenazeyi almak için Adana’ya bir cenaze aracı gönderdi. Cenaze aracı şoförü Abdurrahim Kaplan, Hollandalı Joey Hoffman’ın cenazesini teslim alarak Antalya’ya götürdü.

Alanya ilçesinde morgda yıkayıp paketlenecek cenaze, hava yoluyla Hollanda’ya gönderilecek.
Kaynak: İHA