Embriyoniks, Melek Yatırımcı Oluyor

İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öncülüğünde kurulan ve İEÜ bünyesinde faaliyet gösteren Embriyoniks, melek yatırımcı oluyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “55 proje başvurdu, bunları inceliyoruz. 500 bin lira bütçe ile bu projelerden seçtiklerimize melek yatırımcı olacağız, gerekirse yatırım miktarı da artabilir” dedi.

Embriyoniks, Melek Yatırımcı Oluyor


İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inovasyon ve girişimciliği desteklemek için yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

Oda bünyesinde kurulmuş olan ve Türkiye’de bir ilk olan İş Melekleri ve Mentor Ağı bünyesinde, girişimcilerin mentor ve yatırımcı taleplerini karşıladıklarını belirten Demirtaş, “İnovasyon ve girişimcilik teşviklerimiz kapsamında 10 girişimcimiz 50 bin TL teşvik almaya hak kazanmıştı. Sık sık başarılı girişimcilik hikayeleri, melek yatırımcılık, teşvik ve destekler gibi konularda odamızda bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz” dedi.

Bu çalışmalarımıza bir yenisini eklediklerini belirten Demirtaş, İTO’nun da kurucusu olduğu ve İEÜ bünyesinde faaliyet gösteren Embryoniks Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin mevcut sermayesi üzerinden inovatif projelere melek yatırım yapmak üzere İzmir Proje Pazarı etkinliği başlattıklarını söyledi.

Aynı zamanda Embryoniks’in de yönetim kurulu başkanı olan Demirtaş, bu şirketin yönetiminde İEÜ, EBSO ve ESİAD temsilcilerinin de bulunduğu belirterek, “Embryoniks zaten teknoloji üretmek, teknoloji transferi, inovatif fikirleri ve yatırımcıları desteklemek amacıyla kurulmuştu. Biz de oda olarak, girişimcilik olgusunun İzmir’de gelişmesi, İzmir’den bir başarı hikayesi çıkarma arzusu ile bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik, girişimcilerimizin projelerine “melek yatırım” yapmak için kolları sıvadık” diye konuştu.



55 proje başvurdu

Demirtaş, tüm girişimcilere çağrı yaptıklarını belirterek, 31 Temmuz’a kadar girişimcilerin başvurularını yaptıklarını söyledi.

Demirtaş, şöyle devam etti: “55 girişimci başvurdu. Söz konusu çağrımız kapsamında başvuran girişimcilerimiz ile ön görüşmeler tamamlandı. Şimdi sırada ön elemeden geçen projelerin kurulumuza yatırımcı sunumu yapma ve değerlendirilme aşaması var. Kurulumuzca uygun bulunan girişimcilerimize Embryoniks A.Ş.’nin mevcut sermayesi üzerinden küçük hisseler karşılığı melek yatırım yaparak girişim şirketinin büyümesini ve İzmir’den başarı hikayeleri çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için 500 bin lira ayırdık, şirket sermayesinden. Gerekirse daha da fazla sermaye ayırabiliriz." Demirtaş, Türkiye’de de özellikle 2010 sonrasında girişimcilik konusuna artan ilgi ve destek olduğuna dikkat çekerken İzmir’de de hızla gelişen bir girişimcilik ekosistemi olduğunu ifade ederek “Çünkü İzmir, özgür düşünen, aydın ve yenilikçi insanları, tarihsel ve kültürel güzellikleri, bol güneşli havası gibi birçok nedenle İzmir girişimcileri motive eden, onlara ilham veren bir şehir. Bu nedenle, parlak, yenilikçi fikirlerin İzmir’den çıkacağına inancımız tam. Biz de bunun için çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA