DSİ'den Sulama Kanalı Ve Baraj Uyarısı

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, 10 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca sulama kanalı ve barajlara girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.



En fazla boğulma vakasının denizlerde yaşanmasına rağmen dere ve göletlerde de onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Eker, tatlı ve durgun suyun, deniz suyundan bir hayli farklı olduğunu yüzme bilmenin dahi bazen can kayıplarını önlemeye yetmediğini söyledi.

Bunaltıcı yaz aylarında serinlemek isteyen pek çok vatandaşın DSİ’nin faaliyet alanındaki sulama kanalı baraj ve göletlere girdiğine şahitlik ettiğini aktaran Eker, özellikle velilere çocuklarına sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulundu.

Eker, şöyle konuştu:

'1 Haziran-17 Ağustos tarihlerinde ülke genelinde derelere giren 19’u çocuk 42 kişi hayatını kaybetti. Göletlerde 31, barajlarda 20, sulama kanallarında ise 18 canı yitirdik. Üstelik bu rakamın 29’u da çocuk. Havuzlar ve denizlerde yaşanan acı olayları da göz önüne alırsak sayı 174’e çıkıyor. Vatandaşlarımızdan baraj, gölet, dere ve sulama kanallarına girmemelerini istiyoruz. Özellikle velilerimizin çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Bazen birkaç saniyelik dalgınlık, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bayram tatili zehir olmasın.'

Kaynak: AA