Dereyalak Mercimek Festivali Şenlik Havasında Yapıldı

İnönü Belediyesi’nin katkılarıyla Eskişehir ve Bozüyük Dereyalaklılar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği ve iki gün süren Mercimek Festivali şenlik havasında yapıldı.

Dereyalak Mercimek Festivali Şenlik Havasında Yapıldı
İnönü İlçesi Dereyalak Mahallesinde gerçekleştirilen Mercimek Festivali öncesi geleneksel hale gelen sembolik kına gecesi İnönü Belediyesi Dereyalak Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

İnönü ilçesinin değerlerinin günümüze taşındığı festival kapsamında gerçekleştirilen kına gecesi, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve mahalle sakinlerinin zeybek oyunuyla başladı.

Gecede birbirinden farklı renkli görüntüler yaşanırken, sembolik gelin kınası, yöresel türküler ve İnönü Belediyesi Türk Halk Dansları topluluğu geleneksel kıyafetleri ile yöresel halk oyunları gösterisi sundular. Temsili kına gecesinin ardından gündüz festival Deryalak Mesire alanında devam etti.

Festivalde konuşan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, etkinliğin güzel bir atmosferde geçmesi ve konukların rahat etmeleri için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Bozkurt, Dereyalak Mercimek Festivalini ülke çapında duyurulmasını istediklerini belirterek “Geçtiğimiz yıl bu festivalin Dereyalak mahallesinin sınırlarını aşmasını istiyoruz demiştik. Eskişehir’e ve hatta Türkiye’ye bu festivali tanıtalım dedik. Bu yıl gerek tanıtım gerekse katılım ile inşallah festivalimizi ilçemiz ve ilimiz sınırlarını aşarak Türkiye’ye duyurmuş olduk” dedi.

Yedincisi düzenlenen Mercimek Festivaline, İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti İnönü İlçe Başkanı Hasan Kırıkçı, Eskişehir Dereyalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Çetin ile Bozüyük Başkanı Osman Coşu, mülki erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte mercimekten yapılan yöresel Cimcik Mantısı ve Mercimekli Börek Dolama katılımcılar tarafından ilgi ile karşılandı.

Festival, protokol konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edilmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA