Bergama'daki Gazetecilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

İzmir’in Bergamalı ilçesinde, hayatını kaybeden gazeteci Şakir Süter anısına bu yıl altıncısı düzenlenen 6. Şakir Süter Gazetecilik Yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Bergama'daki Gazetecilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Bergama Belediyesinin İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği 6.Şakir Süter Gazetecilik Yarışmasının ödül töreni Bergama Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile birlikte gazeteciler ve davetliler katıldı.

Beş ayrı kategoride yarışmada; Haber dalında İlkses Gazetesi’nden Emircan Işıldak, Araştırma İnceleme dalında Ege Telgraf Gazetesinden Serkan Aksüyek, Röportaj dalında Habertürk Gazetesi’nden Mehmet İnmez, Karikatür dalında İz Dergi’den Mustafa Yıldız, Fotoğraf dalında ise İHA’dan Atakan Şen’in çalışması ödüllendirildi. Ayrıca beş kategorinin dışında İHA’dan Ceren Atmaca’ya Bergama Belediyesi Özel Ödülü, Habergama’dan Emin Urgun’a Ahmet Ünal Eroğlu Özel Ödülü, Habertürk Gazetesi’nden Melis Apaydın’a Jüri Özel Ödülü, İzmir Life Dergisi’nden Utkucan Akkaş’a Özendirme Ödülüne layık görüldü.

Bu yıldan itibaren verilmesi kararlaştırılan Basın Özgürlüğü Ödülü ise oy birliği ile Sözcü Muhabiri İzmirli Gazeteci Gökmen Ulu’ya verildi.

Gökmen Ulu’nun ödülünü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in elinden babası Mehmet Ulu aldı.

Yapılan törene ayrıca CHP’li vekiller Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Özgür Özel ve Türk basınının önemli isimlerinden gazetecisi Uğur Dündar ile ünlü şair Ataol Behramoğlu görüntülü mesaj gönderdi.
Kaynak: İHA