Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC Başbakanı Özgürgün İle Bir Araya Geldi

Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC’de temaslarına devam ediyor. Önce KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ardından da KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Akdağ, daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında açıklama yapan Akdağ, “Görev alanlarımın içinde KKTC ile ilgili konular da var. Büyük bir şerefle gözbebeğimiz KKTC için hizmet etmeye büyük bir heyecanla hazırım” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti bir garantör olarak KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın her türlü hakkının muhafaza için elinden geleni bugünden sonra yapmaya devam edecektir, bugüne kadar olduğu gibi” diyen Akdağ, “Türkiye tarafı olarak, KKTC tarafı olarak adada hep barıştan yana olduk. Çeşitli zamanlarda müzakere masasında işin bozulmasına hep Güney Kıbrıs Rum tarafı sebep oldu. Son görüşmelerde de istenen sonuç alınamadı. Şimdi bir bekleme dönemindeyiz. KKTC’de yaşayanlar kardeşlerimizin refahını arttırmak için, yaşamlarını aha kolaylaştırmak için birlikte çalışmaya hazırız. Bunan büyük bir heyecan duyuyorum. Kıbrıs’ta zaruri bir müdahaleye yol açan Rum tarafının yanlışları, zulümleri 14 yaşında bir lise öğrencisi olarak o gün siyaseti çok takip eden biri olarak bütün hatıraları ile aklımda” açıklamasını yaptı.

Özgürgün ise Akdağ’a başarılar dileyerek, “Anavatan Türkiye ile her konuda işbirliği yaparak bugünlere geldik. Her konuda Anavatan Türkiye’nin desteği ile KKTC gerek ekonomik ve mali açıdan gerekse güvenlik ve bölgenin stratejik konumu itibariyle ile ortaya konan tüm uluslararası hareketlerde işbirliği ve güvenlik anlamda Türkiye’nin sağlamış olduğu huzur ortamından bölge ülkeleri de faydalanmaktadır. Kıbrıs’ta 1974’den bu yana kan akmamaktadır. TSK’nın ve anavatan Türkiye’nin burada sağladığı güvenlik ve huzur ortamı içerisinde hem KKTC hem de güney Kıbrıs’ta refah yükselmiş buluyor” açıklamasını yaptı.

Özgürgün, Rum kesiminin amacının Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA