Atanamayınca El Sanatlarına Yöneldi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Hakan Gün, atanamayınca kiraladığı dükkanda ahşap yakma eserleri üreterek satmaya başladı. Gün’ün şimdiki hedefi ürettiği yakma eserleri yurt dışına ihraç etmek.

Atanamayınca El Sanatlarına Yöneldi
Atölyeyi büyütüp istihdam sağlamayı düşünen Hakan Gün, “2005-2006 Balıkesir Eğitim Fakültesi mezunuyum 7 yıldır Sındırgı’dayım. O yıldan beri atamam çıkmadı 12-13 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyordum. Evliyim ve 4 çocuğum var. Bir anlamda hayata tutunmak adına böyle boş kaldığım zamanlarda internete giriyordum. Böyle para kazanabileceğim işler araştırdım. Sonra bir marangozda görmüş olduğum yakma aletiyle başladım. Bu ürünleri meydana getirirken kullanmış olduğum marangoz el aletlerim var, böylece işim büyüdü. 1 senedir burada ahşap yakma işiyle başladım" dedi.

Çeşidi daha da arttırmayı planladığını belirten Gün, “Daha sonra kıl testere işinden cam işi ve doğal avize çalışmalarına kadar çeşitli ürünler yaptım. Tamamen doğal zeytin ağacıyla işe başlıyorsunuz, zımpara, kozalak, urgan, aklınıza ne malzeme geliyorsa kullanılıyor. Biblolar, hediyelik ürünler, yakma resim çalışmaları, futbol takım armaları gibi birçok ürüne hayat veriyor. Sanal ortamda katıldığı gruplar aracılığıyla satıyorum. Yetiştirmekte zorlanıyorum. Yanıma 4-5 eleman alıp büyük işyeri oluşturacağım. Kuracağım işyerinde özelikle kadınlarımızın, üretime katkı sağlamalarını istiyorum. Kadınlarımızı da bu üretimin içerisine koyup, Sındırgı’dan tüm Türkiye ve yurt dışına ürün satmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA