Asimder'den Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz'a Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.

Asimder'den Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz'a Ziyaret
Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Erhan Hacıkasımoğlu, Hüseyin Kesemen, Tarkan Alkazak, Emine Işık Edabalı, İş adamı Bahattin Aras, Asimder Marmara Bölge Temsilcisi Ali Gülbey ile birlikte Prof. Dr. Mehmet Hakkı Almay’ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Iğdır Üniversitesinde açılan Arkeoloji bölümünde Iğdır ve Iğdır çevresinde Ermeniler tarafından katledilmiş Müslümanların toplu mezarlarının araştırılmasını istediklerini belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, “Dernek olarak Ermeniler tarafından sürgün edilmiş Revan Türklerinin tarihçesini bilimsel olarak araştırılması gerekmektedir. Bu araştırmalar öğrencilere tez konusu olarak verilmesi, ayrıca Ermeni çetelerince katliama uğramış Müslüman Türklere ait soykırım anıtı ve müzesine Üniversite öğrencilerine geziler düzenlenmesi ile Ermenilerin Iğdır ve çevresinde Ermenilerin yaptığı katliamları yetişen yeni nesillere aktarılmasında büyük fayda sağlayacağı inancı içerisindeyiz. Iğdır Üniversitesi kurulma aşamasında ve sonrasında Asimder Genel Merkezi olarak hep katkı sağlamışızdır. Sizinle de yeni projelerde ortak çalışmak ve bilimsel çalışmalara imza atmak istemekteyiz. Iğdır Üniversitesine Rektör olarak atanmanızdan dolayı tebrik eder ve başarılar dileriz” dedi.

Kurum olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkın Alma, “Dernek çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bu sunduğunuz önerilerinizi önemsiyoruz. Üniversitemiz bünyesinde Sosyoloji ve Arkeoloji bölümü açıldı. Bölüm hocalarımız bu konularla ilgili projeler geliştirerek ders konusu olarak işleyebilirler. Şehrimizin de sözde Ermeni soykırım meselesinde çok hassas olduğunu bölge insanı olarak biliyorum. Üniversitemiz bünyesinde bir tane soykırım kulübü kurulması ve soykırımla ilgili fotoğraf sergileri açılabilir. Derneğinizle ortak projelere imza atamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Aaimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya Türk-Azerbaycan bayrağı ve dernek logosu bulunan masa flaması ile bölgede Ermeni çetelerin yaptığı katliamları anlatan tarih kitapları hediye etti. Rektör Alma is Asimder Genel Başkanı Gülbey’e Iğdır Üniversitesinin sembolünün bulunduğu porselen tabak hediye etti.
Kaynak: İHA