Artvin'de Mikrokredi Dağıtım Töreni

Artvin'de, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG Vakfı) ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle mikrokredi dağıtım töreni düzenlendi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

ANG Vakfı Başkanı Nihat Gökyiğit, törende yaptığı konuşmada, yoksulluğun insanlığın temel sorunlarından biri olduğunu ve buna her zaman çare arandığını belirterek, insanlara küçük sermaye desteği vermenin, yoksulluğa karşı dünya ölçeğinde çok başarılı çarelerden biri olarak öne çıktığını belirtti.

Programda da sonra çeşitli iş kollarına yönelik hazırladıkları projelerle Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'ndan kredi almaya hak kazanan girişimci kadınlara çekleri Gökyiğit tarafından verildi.

Törene, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, ANG Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Gökyiğit, Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker de katıldı.

Etkinlikte, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peker de Artvin'e ve Artvin Çoruh Üniversitesi'ne katkılarından dolayı ANG Vakfı Başkanı Gökyiğit'e plaket verdi.

Törenin ardından mikrokredi kullanıp üretim yapan girişimci kadınların ürettiği ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.

Kaynak: AA