Aliağa'da Alkol Yasağı

Aliağa Kaymakamlığı, yayımladığı genel emirle halkın yoğun olarak kullandığı Avcı Ramadan Parkı ile Plaj Kavşağı arasındaki sahil bandı başta olmak üzere kıyı şeridinde, orman ve piknik alanlarda alkol kullanılmasını yasakladı. 27 Ağustos 2017 tarihli, çevre temizliği, genel güvenlik ve genel sağlık konulu emirde yasaklara uymayanlar, çevreyi rahatsız edici davranışlarda bulunanlar için 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesine istinaden İdari Para Cezası uygulanacağı da belirtildi.

Aliağa Kaymakamlığı, yayımladığı genel emirle halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandı, orman ve piknik alanlarda alkol kullanılmasını yasakladı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz imzalı yayımlanan emirde, “Yapılan denetim ve incelemelerde, gerekse vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayette halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandı, şehir içi cadde ve sokak kenarlarındaki kaldırımları bazı şahısların uzun süreyle işgal ederek araç içinde veya açıkta alkol aldıkları, gürültü yaptıkları; alkol şişelerini çoğu zaman kırarak, yol kenarlarını ve çevreyi kirletecek şekilde bu mekanlarda bıraktıkları; bu davranışların kişilerin huzur ve sükununu bozduğu, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, çevreyi kirlettiği, çevreye atılan cam kırıklarının orman yangınlarına sebep olduğu görülmektedir. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gürültü (36.madde), işgal (38.madde) ve çevreyi kirletme (41.maddesi) davranışlarını kabahat olarak belirlemiş ve idari yaptırıma bağlamıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu da kişilerin huzur ve sükununu bozucu davranışları suç saymış ve cezai yaptırıma bağlamıştır. Çevreyi, kamu güvenliğini, kamu düzenini ve genel sağlığı korumak amacıyla ilçemiz mülki sınırları içerisinde halkın yoğun olarak kullandığı Avcı Ramadan Parkı ile Plaj Kavşağı arasındaki sahil bandı başta olmak üzere kıyı şeridinde; kaldırımlar ve yol kenarlarında açıkta veya araç içinde alkol alınması ve bu esnada gürültü yapılarak diğer vatandaşların rahatsız edilmesi, boş alkol şişelerinin bu mekanlarda bırakılması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66.maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesine istinaden yasaklanmıştır. Belirtilen yasağa uymayanlar hakkında, ilgili mevzuatta belirtilen adli yaptırımlar saklı kalmak kaydıyla, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesine istinaden idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Aliağa Kaymakamlığı’na ait resmi internet sitesinde yayınlanan genel emir ile Aliağa Belediye Başkanlığı, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı genelgenin takibi konusunda uyarılırken Aliağa sınırları içerisindeki tüm mahalle muhtarlıkları da genelge hakkında bilgilendirildi.
Kaynak: İHA