3 Turistin Öldüğü Yangında, Otel Müdürünün 16 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Kumkapı’da 3 turistin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin otelin ortağı ve müdürü Tuncay Doğan hakkında “taksirle ölüme ve taksirle yangına neden olma” suçundan 16 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Kumkapı’da 13 Haziran 2017 tarihinde Skalion Otel’de meydana gelen Şili uyruklu David Andres Suez Musalem, Jaima Alejandro Suez Musalem ve Şehiyde Celepci’nin hayatını kaybettiği yangına ilişkin soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yangının otelin minibar bölümünde çay, kahve ve buz makinesi fişlerinin çoklu prize takılı olduğu yerde meydana gelen elektriksel arıza ile kıvılcımların kablo izolelerini tutuşturması sonucunda ortaya çıktığı anlatıldı.

“Otel müdürü asli derece kusurlu”

Bilirkişi raporuna göre binadaki elektrik tesisatının yenilenmesi sonrası yetkin bir kişiye periyodik biçimde kontrolünün yaptırılmadığından dolayı elektrik tesisatının tam güvenli olmadığı ve bu yüzden yangının çıktığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin (otel müdürü) asli derecede kusurlu olduğu, ölenlerin kusursuz olduğu yer aldı.

Otelin ortağı ve müdürü Tuncay Doğan’ın “taksirle ölüme ve taksirle yangına neden olma” suçundan 2 yıl 3 aydan 16 yıla kadar hapsi talep edilen iddianame gönderildiği mahkemece kabul edildi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Kaynak: İHA