Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz Projesinde Final

Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesinin finali, Kazım Kaynak Lisesi’nde düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediyesi’nin 12 okulda kurduğu 12 portatif havuzda yüzme öğrenen öğrencilerin katıldığı final yarışmalarında derece yapanlara ödüllerini Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu verdi.

Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz Projesinde Final


Merkezefendi Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olan ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesinin bu yıl 3.sü düzenlendi.

Proje kapsamında Haziran ayı içerisinde 12 okula 12 adet portatif yüzme havuzu kuruldu. Kayıtların başlama tarihinden itibaren Merkezefendililer projeye yoğun ilgi gösterdi. 6 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Kayıtlar sonrası yüzme eğitmenlerinin kontrolünde 6-13 yaş arası çocuklar, 2 ay boyunca haftanın 6 gününde ücretsiz olarak nefes tekniklerinden, yüzme tekniklerine yüzme öğrendi. Aynı zamanda çocuklar 15 günde bir İl Halk Sağlığı tarafından tahlilleri yapılan hijyenik havuzları kullandı.

Kazım Kaynak Lisesi’ndeki final programına Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan, yüzme öğrenen öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Su topu müsabakasında antrenörler Pınar Abaş ile Hamdi Tuncoğlu’nun çalıştırdığı Katip Çelebi Okulu öğrencileri Görkem Yetmen, İsmet Gündüzler, Ümit Sarıkuş, Mert Özkan, Baran Yıldırım, Beritan Yıldırım, Hürkan Çapanoğlu, Gürkan Çapanoğlu, Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nu yenerek birinci oldu. Yüzme yarışlarında erkeklerde ilk sırayı Ahmet Emre Koyun alırken, 2. Atakan Karakaş, 3. Şükrü Kartal oldu. Kızlarda ise Rana Bayram 1., Azra Altay 2., Beyza Arslan ise 3. sırada yer aldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, törende yaptığı konuşmada ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesine 3 yıldır büyük bir emek verildiğini söyledi.

Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projemizin final programını yapıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında çocuklarımızı hem serinletmek, hem yüzme eğitimi vermek, hem de birlikte eğlendirmek için bu projeye 3 yıldır emek veriyoruz. Çok şükür ilk yıl yola çıktığımızda Denizli’de ve diğer illerimizde hiçbir belediye bu projeyi yapmıyordu. Biz bu projeyi ikinci yıl yaptık. Ve üçüncüsünü yaptığımız zaman memnuniyetle gördük ki, hem ilimizde hem de ilimizin dışında birçok belediyemiz bu projemizi uyguluyor. Biz bu konuyla ilgili öncü olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projemize destek veren Merkezefendili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sözlerimi sonlandırırken 30 Ağustos Zafer Bayramınızı ve yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da törende yaptığı açıklamasında, “Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na Milli Eğitim camiası adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Hizmet edenin, her zaman başımızın üzerinde tacı var diyoruz. Milli Eğitim camiasının gönlünde adeta taht kurdu. Okullarımızın bütün alanlarında, gerek temel eğitimde gerek orta öğretimde gerekse mesleki eğitimde bütün ihtiyaçları tek tek yerine getirdi. Yeni okul binaları yaptı. Halı sahalar yaptı. Kütüphaneler yapmaya başladı.

Bunlar saymakla bitmez. Öncelikle bu güzel günde iştirak eden öğrencilere ve anne babalara teşekkür ediyorum. Onlar adına da Merkezefendi Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun diyorum. Kendisine ve ekibine güç versin diyorum. İnşallah hep böyle güzel günlerde beraber bir arada oluruz” dedi.



Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, “Bizleri bir araya getiren Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu ve ekibini kutluyorum. Gerçekten bir bayram havasında, birlik ve beraberlik içerisinde insanlarımız, çocuklarımız coşkuyla bu bayramı kutluyor. Belediye başkanımız hizmetleri açıkladı.

Biz onların hepsini takip ediyoruz. Bu güzel hizmetlere vesile olan başta belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödüllerini verdi.

Düzenlenen ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesi kapsamında 3 yılda yaklaşık 18 bin 6-13 yaş arası çocuk, yüzme öğrendi.
Kaynak: İHA