Yeniyer'de Heykel Atölyesi Festivali Yapıldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer beldesinde, 3. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali yapıldı.

Ahmetfakılı Mahallesi mesireliğinde düzenlenen festivalin açılışı, törenle yapıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, açılışta yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin hem insanları bir araya getirmek, hem de tanıtım açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bu tür festivallerle insanların birlik ve beraberliğinin pekiştiğini vurgulayan Soysal, gelecek yıllarda bu festivallerin turizmi geliştirmesi açısından daha büyük bir önem kazanacağını ifade etti.

Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar da halka hizmet etmenin halkı anlamaktan geçtiğini, bunun için de böyle etkinliklere katılmayı önemsediğini belirtti.

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz ise beldelerinde binlerce yıl önce yaşayan bir medeniyet olduğunu, düzenlenen bu festivalin o çağlarda, insanların nelerle uğraştığını, nelerle geçimlerini sağladığını ve ne tür değerleri olduğunu tanıtmak açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, 'Bölgemiz Hititlerin heykellerini yaptıkları bir tarih hazinesine sahip. Bunların hepsi yer altında. İnşallah önümüzdeki süreçte burada yapılacak kazılarla bunlar gün yüzüne çıkarılacak. Çıkarılan o tarihi eserler burada kuracağımız açık hava müzesinde sergilenecek. İşte o zaman bu festivallerimiz beldemizin tanıtımı açısından büyük bir önem kazanacak.' dedi.

Festivale AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de katlıdı.

Kaynak: AA