Yaşlı Adamın Yol Hayali Gerçek Oldu

Borçka ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Şaban Altuner'in evine ulaşımını sağlayan yol, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapıldı.

İlçeye bağlı Camili bölgesindeki Efeler köyünde yaşayan Altuner, bir süre önce ziyaretine gittiği Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek'e evine gitmek için kullandığı patika yolun tehlikeli olduğunu belirterek yol yapım talebinde bulundu.

Kaymakam Örnek'in talimatının ardından İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, evin bulunduğu güzergahta etüt çalışması yaptı. Daha sonra iş makinelerinin katılımıyla yol çalışması gerçekleştirildi. Yol yapımının bitirilmesinin ardından Kaymakam Örnek ile köye giden Vali Ömer Doğanay, Şaban Altuner ile evinde görüşerek yolda incelemelerde bulundu.

Yolun yapılmasıyla hayalinin gerçek olduğunu ifade eden Altuner, 'Köyümüze çok kar yağıyor. İlçeyle bağlantımız yaklaşık 6 ay kopuyor. İlerlemiş yaşımda evime yol yapıldığını görmek beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Devletimiz, hükümetimiz, valimiz, kaymakamımız ve milletimiz sağolsun. Allah’ım devletimize, hükümetimize ve milletimize zeval vermesin.' diye konuştu.

Kaynak: AA