Toroslar Yayla Şenlikleriyle Renklendi

İçel’de Toroslar Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı haftası dolayısıyla düzenlenen yayla şenlikleri, sanatçı Ahmet Şafak ve Yudum konserleriyle başladı.

Toroslar Yayla Şenlikleriyle Renklendi
Toroslar ilçesine bağlı Soğucak ve Arslanköy Mahallelerindeki etkinlikte bir araya gelen binlerce kişi, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile birlikte İzmir Marşı’nı ve ’Hoş Gelişler Ola’ türküsünü hep bir ağızdan söyledi.



İki gün sürecek olan şenliklerin ilk gününde sahne alan sanatçılar Yudum ve Ahmet Şafak performanslarıyla Toroslar halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Mehteran takımının da yer aldığı yayla konserlerinde, Türk bayrakları eşliğinde coşkuyla söylenen milli marşlar ise vatandaşları duygulandırdı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Ahmet Şafak’ın sahnesine çıkarak alanı dolduran binlerce kişiyle birlikte İzmir Marşı’nı ve ’Hoş Gelişler Ola’ türküsünü söyledi.

Başkan Tuna, sanatçı Yudum ile birlikte halay çekip şarkılarına eşlik etti.

Etkinlikte konuşan Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar önemli gün ve haftalarda gerçekleştirdikleri sportif, sanatsal ve sosyal etkinliklerle gelecek nesillere tarih şuurunu unutturmamaya çalıştıklarını belirterek, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Ağustos ayının zaferler ayı olduğuna dikkat çeken Tuna, Türk milletinin bu ayda 51 tane zafer kazandığını vurgulayarak, “Toroslarımızı 21. yüzyıl şartlarına uygun bir şehircilik anlayışı içerisine getirmenin yanı sıra düzenlediğimiz sportif, sanatsal ve sosyal etkinliklerimizle de geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin belleklerine milli ve manevi değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bizi millet yapan değerlerimizden asla taviz vermeden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstünde bir ülke olma hedefiyle Toroslarımızda gelişmişlikleri, bilgi ve sanayi teknolojisini de yakından takip ederek, belediyemizde ve bölgemizde uyguluyoruz” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın jeopolitik ve siyaseten çok özellikli bir yer olduğunu ifade eden Tuna, “Üç tarafı denizlerle çevrili, Ortadoğu’ya açılan bir kapı, Kafkaslara uzanan bir yol, Avrupa’ya açılan bir kapı olması hasebiyle bu coğrafyada emelleri olan emperyalist güçlerin yaptıkları senaryoları tersine çevirmenin tek yolu birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan ve milli reflekslerimizi dik ve diri tutmaktan geçiyor. Yunus Emre’nin dediği gibi; ’Ayrışırsak yok oluruz, birleşirsek tok oluruz, güçlü oluruz.’ Onun için bu tür etkinlikler bizim için çok önemli ve anlamlı. Geçmişimizi anmak, anlamak ve bu toprakların kolay vatan olmadığını, her karışında şehit kanı olduğunu unutmamız ve unutturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA