Sulama Yapılarında Boğulmalara Karşı Uyarı

DSİ 2. Bölge Müdürü Eker: 'Çocuklarımızın bayram tatilinde sulama kanalı, gölet ya da barajlara girmelerine kesinlikle müsaade etmeyelim. Bazen birkaç saniyelik dalgınlık telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bayram tatili zehir olmasın'

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, bayram tatili için gidilecek yerlerde, taşıdığı hayati risk nedeniyle çocukların sulama kanalı ve gölet gibi yerlerde suya girmesine izin verilmemesi uyarısı yaptı.

Eker, yaptığı açıklamada, 1 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında 63'ü çocuk 174 kişinin boğularak hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Kurban Bayramı'nı da kapsayan 10 günlük tatil dönemine girildiğini hatırlatan Eker, sulama amaçlı yapılara serinlemek, yüzmek için girilmesinin çok büyük risk oluşturduğunu belirtti.

Eker, bayram tatili için gidilecek yerlerde bu tip tesisler bulunabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Çocuklarımızın bayram tatilinde sulama kanalı, gölet ya da barajlara girmelerine kesinlikle müsaade etmeyelim. Bazen birkaç saniyelik dalgınlık telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bayram tatili zehir olmasın.

Ali Fuat Eker ayrıca, tarımsal sulama amaçlı yerlerde suya girmenin, bakteri ve virüs açısından da sağlık riski taşıdığına dikkati çekti.
Kaynak: AA