Şehitkamil'deki Camiler Bayram Namazı'na Hazır

Şehitkamil Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki tüm camilerin genel temizliklerini tamamladı. Yürütülen temizlik hizmeti, cami cemaati tarafından memnuniyetle karşılandı.

Şehitkamil'deki Camiler Bayram Namazı'na Hazır
Vatandaşın huzur içerisinde dini vecibelerini yerine getirmesi adına ilçe genelindeki camilerde hummalı bir çalışma başlatan Şehitkamil Belediyesi, ilçedeki tüm camilerde temizlik ve hijyen çalışmasını yürütüyor. İlk olarak camilerin içindeki halılara anti bakteriyel toz serpiliyor ve halıları elektrikli süpürgelerle temizleniyor. Ekipler, daha sonra cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ve camların temizliğini yapıyor. Ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapan ekipler. temizlik sonrası cami içerisine gül esansı sıkılmasıyla caminin güzel kokması sağlıyor. Camilerde yapılan temizlik ve hijyen çalışmaları dolayısıyla duydukları memnuniyeti ifade eden cami cemaati, çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Karşıyaka Merkez Cami İmamı Adnan Hasar, “Şehitkamil Belediyemiz, her ay olduğu gibi periyodik olarak camimizin temizliğini yapıyor. Bugün de yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle, bayram öncesi camimizin şanına yakışır şekilde bir temizlik çalışması yürütüldü. Temizlikle görevli arkadaşlarımız, camimizin, halılarını elektrikli süpürgelerle temizledi. Cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, ayakkabılıklar, pencereler ve camların temizliği yapıldı. Şu anda camimiz bayram namazına hazır hale geldi. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine, camilerimize verdiği bu önemden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA